Взривът срещу кортежа на главният прокурор Иван Гешев е бил

...
Взривът срещу кортежа на главният прокурор Иван Гешев е бил
Коментари Харесай

Атентатът срещу Гешев! Страшни подробности за взрива

Взривът против кортежа на основният прокурор Иван Гешев е бил доста мощен, не за заплашване. Това оповестиха проверяващи, които са на мястото на опита за атентат против обвинител № 1. Намерени са осколки. Те сочат, че гърмежът е бил ориентиран.

По стъклата на бронирания автомобил, в който се е движел Гешев, има провали, само че Иван Гешев не е потърпевш.
-->
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заяви, че ранени няма. бТВ обаче твърди, че по информация на репортерите й един чиновник на НСО е леко потърпевш. Той не е приет в болница, възвръща се в домашни условия.

Взривът е избухнал към 11, 45 часа, заяви още Петър Тодоров. Той е в Бургас, защото е в отпуск, който стремително е прекъснал.

Няма потърпевши - нито основният прокурор нито съпровождащият го екип, нито други лица, сподели Петър Тодоров пред кореспонденти в морския град. Той направи малко изказване без да дава отговор на въпроси.

По случая са вдигнати всички сили, които са нужни, за осъществяване на мероприятията по изясняване на обстановката, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Министър Иван Демерджиев е в контакт с всички служби.

Формиран е щаб с присъединяване на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Жандармерията.

Утре министър председателят Гълъб Донев привиква особено заседания в Министерски съвет, в което ще вземат участие вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, всички служби, НСО, ДАНС, Жандармерията, прокуратурата.

Там информацията ще бъде систематизирана и ще се подхващат дейности, сподели Тодоров.

Ще изпълняваме всички разпоредби на прокуратурата. Недопустимо е да има опасност за живота и здравето на българските жители. Нашите дейности ще бъдат изрично в отбрана на живота, здравето и имуществото на всеки български жител, сподели Тодоров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР