Взрив избухна днес в склад с боеприпаси във военна база

...
Взрив избухна днес в склад с боеприпаси във военна база
Коментари Харесай

Евакуират цял град в Казахстан

Взрив избухна през днешния ден в склад с муниции във военна база в казахстанския град Арис, последван от пожар и нови детонации, съобщи ТАСС. Инцидентът провокира суматоха в града. По предварителни данни над 30 души са потърсили здравна помощ. Министърът на защитата на Казахстан Нурлан Йермекбаев дойде на мястото на случая.

Сигналът в противопожарните служби е подаден в 9,20 ч. локално време и са изпратени 30 пожарникари и осем единици техника, заяви представител на министерството на вътрешните работи на републиката. Оттам не оповестяват за жертви и ранени при случая.

Главният доктор на болничното заведение в Арис, обаче заяви пред otyrar.kz, че на този стадий са приели 10 потърпевши при гърмежа, като трима от тях в тежко положение. По-късно от регионалната управа  оповестиха за 16 ранени, настанени в лечебни заведения. Броят им обаче пораства. По данни на здравните служби, представени от ТАСС, досега 34 души са признати в здравни заведения в региона.

Местните управляващи започнаха евакуация на популацията от Арис в Туркестанската област, оповестиха от министерството на защитата. От ведомството приканиха популацията да не изпада в суматоха и да се придвижва проведено до мястото на евакуация.

В града живеят 43 000 души. След гърмежите хората изпаднаха в суматоха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР