Взависимост от предпочитанията ви можете да приготвите различни видове тесто

...
Взависимост от предпочитанията ви можете да приготвите различни видове тесто
Коментари Харесай

Как се прави тесто за пици

Взависимост от желанията ви можете да приготвите разнообразни типове тесто за пица. Обикновено тесто за пица се подготвя от 2 чаени чаши брашно, 200 грама масло или маргарин, 1 супена лъжица захар, 2 супени лъжици водка, половин чаена лъжичка сол, 2 яйца.

Пресейте брашното на купчинка и направете в нея кладенче. Сложете в него омекналото масло, солта, захарта, водката и разрушените яйца. Замесете тестото, оформете от него топка и го оставете да почива четиридесет минути.

Вкусна пица ще се получи с многолистно тесто, приготвено от самите вас. Необходими са 4 чаени чаши брашно, 2 чаени чаши вода, 500 грама масло или маргарин, 4 чаени лъжички брашно, 16 капки лимонен сок, половин чаена лъжичка сол, 2 яйца.

Налейте водата и едното разрушено яйце, прибавете лимоновия сок и солта. Разбъркайте и излейте тази примес в пресятото брашно. Замесете тесто до приемане на плътна консистенция.

Ако брашното поема доста вода, прибавете още малко, в случай че тестото се получи прекомерно воднисто, прибавете брашно. Месете тестото пет минути, до момента в който не стартира да се отделя от ръцете.

 Тесто

Оформете топка, покрийте с забрадка и оставете за половин час, по този начин ще стане по-еластично. Ако замените една четвърт от водата с водка, тестото ще е по-пухкаво и вкусно.

В купа разбийте маслото, тъй че да няма бучки. Добавете четирите чаени лъжички брашно и добре разбъркайте. Оформете плосък четириъгълник от сместа.

Разточете тестото по този начин, че междинната му част да е по-дебела от краищата му. В центъра на тестото сложете масления четириъгълник, покрийте го с тесто от четирите края, с цел да се оформи нещо като пакет.

Върху повърхнина, поръсена с брашно, и разточете тестото на правоъгълник с дебелина към един сантиметър. Прегънете на две тестото и по-късно го прегънете още един път.

Покрийте с забрадка, оставете за 10 минути, след което още веднъж разточете тестото до дебелина един сантиметър. След това още веднъж прегънете два пъти тестото.

Охладете го двадесет минути и още веднъж го прегънете два пъти. След това още веднъж разточете тестото и го прегънете още веднъж два пъти.

Сложете го в тавата за печене, като извършите сечения с нож, а ръбовете на тавата напръскайте с вода, с цел да не се надигне прекомерно доста тестото във фурната.

Намажете с разрушено яйце с малко вода горната повърхнина на тестото, само че не мажете ръбовете. Печете тридесет минути на температура 210-220 градуса. Докато печете тестото, не вадете тавата, тъй като тестото ще се слегне.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР