Взаимоотношения родител-дете са невероятно важни, създавайки прецедент и за всички

...
Взаимоотношения родител-дете са невероятно важни, създавайки прецедент и за всички
Коментари Харесай

Как да изградим силни взаимоотношения родител-дете

Взаимоотношения родител-дете са необикновено значими, създавайки казус и за всички бъдещи взаимоотношения на детето – тъй че по какъв начин можете да гарантирате, че връзката сред вас и вашето дете е позитивна? Ние сме тук, с цел да помогнем.

Страхотните взаимоотношения родител-дете изискват време и грижи за обработване и поощряване на самостоятелност, любознание и убеденост у децата. Прочетете и ние ще ви покажем по какъв начин да подобрите връзката си с детето си, като се включите в живота му, изградите по-силна връзка и доста повече.

Ето по какъв начин да изградите позитивни взаимоотношения родител-дете:

Играйте дружно

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Станете на равнището на детето си, с цел да се свържете по подобаващ за възрастта метод. Това ще обогати връзката ви с тях и ще им помогне да се сближат с вас! Играйте с тях на равнище, което детето ви познава, без значение дали е малко дете, младеж или младеж. Колкото повече взаимодействат с вас по този метод, толкоз по-достъпни ще бъдете в очите на детето си.

Например: в случай че имате малко дете, слезте на пода с него и постройте кула от блокове или играйте с техните играчки!

Ако имате по-големи юноши или младежи, присъединете се към кръг от или се заемете със спорт, който им харесва.

Опитайте се да следвате образеца на детето си и да го наблюдавате, до момента в който играете. Какво желаят да вършат? Какво ги забавлява? Отговаряйте на нещата, които споделят или вършат, вместо да се пробвате да контролирате активността.

Може даже да откриете, че можете да предизвикате диалог с детето си по-лесно, до момента в който играете, в сравнение с до момента в който сте на масата за вечеря. Така ще подобрите взаимоотношения родител-дете.

Шегувайте се с тях.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Покажете им, че взаимоотношения родител-дете не постоянно са съществени. Въпреки че е значимо децата да почитат вашия престиж, това не е единственият аспект на връзката ви. Можете също по този начин да се смеете и да се шегувате с тях – и възприятието за развлечение може да оживи живота им, създавайки приятни мемоари, които детето ви евентуално ще придвижи в зрелост.

Ако имате по-малко дете, правете луди физиономии или звуци, до момента в който играете с него (или по време на хранене).

Можете да бъдете малко по-креативни с юноши или по-големи деца. Правете смешки (ако им харесват) или разказвайте вицове, когато прекарвате време дружно.

Отделете „ време за фамилията “.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

, като планирате постоянно фамилно време. Докато децата би трябвало да знаят, че почитате тяхната характерност, също толкоз значимо е да издигате фамилията като единица. За да извършите това, направете фамилното време постоянна (и специална) част от вашата рутина. Измислете действия, които цялото ви семейство (независимо дали това значи едно дете или няколко деца) може да прави дружно.

Храненето дружно е превъзходен метод да си Накарайте всички да оставят телефоните си, да седнат дружно, да поговорят и да споделят акцентите или клопките от деня си.

Освен това можете да отидете на спортни събития, да гледате филми или да отидете на музеи, зоологически градини и други занимателни, подобаващи за фамилията атракции дружно. Така ще подобрите вашите взаимоотношения родител-дете.

Отделете време по настрана на всяко дете

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Качественото време може да ви помогне да се свържете с всяко настрана дете. Освен това построява самочувствието на вашето дете и му дава да разбере, че е ценено като обособени хора, без значение от своите братя и сестри. Така че, в случай че имате няколко деца, отделете време с тях поотделно и опознайте всяко от техните мощни страни и гении!

Опитайте се да намерите споделено занимание, на което да се наслаждавате с всяко от децата си. Може да научите един да лови риба през уикендите, до момента в който работите с различен, с цел да упражняват уменията си на пиано.

Можете даже да насрочите специфични „ срещи “ или седмични блокове от време един на един с всяко дете, като вършиме всичко – от разходка до гледане на филм – единствено двамата. Така ще подобрите взаимоотношения родител-дете.

Бъдете налични и отзивчиви.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Изключете технологията си, с цел да покажете на детето си, че е приоритет. Повечето хора разчитат много мощно на технологиите (като телефони, таблети и телевизори) в днешно време – и децата не са единствените, които могат да бъдат увлечени! Всъщност разсейването, до момента в който детето ви се пробва да притегли вниманието ви, може да го накара да се почувства подценено, тъй че направете всичко допустимо да оставите технологията настрани преди взаимоотношението.

Например, можете да изключите телефона си или да го оставите в спалнята си, преди да прекарате качествено време с детето си, с цел да сигнализирате, че сте съсредоточени да бъдете сега с него – без разпръскване.

По този метод, в случай че помолите по-големите си деца да приберат устройствата си, няма да наподобява толкоз като, че ги отделяте. Вие го вършиме, тъй че и те могат.

Не е нужно да вършиме това от самото начало. Дори малко време всяка седмица без разпръскване или технологии може да помогне доста! Например, можете да изберете съответна вечер всяка седмица, с цел да вечеряте без телевизия или телефони. По този метод взаимоотношения родител-дете ще бъдат една концепция по-добри.

Поставете правила и граници с тях.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Структурата оказва помощ на децата да се развиват и да се научат да ръководят разнообразни обстановки. С други думи, те се нуждаят от някаква конструкция и насоки! И макар че е обикновено за всяко дете да се измъкне малко и да се държи неприятно, вашият отговор има значение. Уверете се, че децата ви схващат вашите правила и упования – и следствията от нарушаването на тези правила.

Не забравяйте да зададете подобаващи за възрастта последици. Когато се съмнявате, следвайте 3-те F на ефикасното родителство:

Бъдете твърди. Обяснете ясно следствията от нарушение на разпоредбите и ги прилагайте поредно.

Бъдете почтени. Уверете се, че наказването дава отговор на закононарушението и избягвайте тежки или несъразмерни последствия, като дисциплинирате детето си.

Бъдете отзивчиви. Когато детето ви работи, говорете с него с непрекъснат, вежлив звук. Избягвайте да повишавате звук. Обяснете правилото, което са нарушили, и посочете следствията. Освен това отделете време да ги похвалите, когато се оправят добре. Това ще усъвършенства вашите взаимоотношения родител-дете.

Включете се в живота им.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Бъдете в крайник с техните учения, другарства и извънкласни действия. За да имате положителни взаимоотношения родител-дете, е значимо да му казвате повече от „ положително утро “ и „ лека нощ “ всеки ден. Направете изпитание да ги опознаете и да научите какво се случва в живота им, даже в случай че сте заети да жонглирате с работа и други отговорности. Това демонстрира какъв брой ви е грижа!

Ако имате свободно време, предложете да станете доброволец в учебно заведение, да упражнявате игра на софтбол или да се срещнете с учителите на децата си, с цел да бъдете в течение на техните университетски достижения.

Седнете с тях, до момента в който пишат домашни. Помогнете им да упражняват репликите си за учебната пиеса или отговорете на техните математически въпроси, когато им е мъчно.

Поканете техните другари, с цел да можете и вие да ги опознаете (и какво въздействие оказват децата ви).

Опитайте се да водите спокойни диалози един до друг с тях. Разговорите лице в лице могат да бъдат смущаващи, до момента в който диалозите един до друг облекчават част от напрежението. Например, можете да говорите, до момента в който шофирате в колата или до момента в който печете в кухнята.

Покажете им, че заслужавате доверие.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Значението на доверието сред родители и деца не може да бъде надценено. Част от това да бъдеш значи да покажеш на детето си, че може да разчита на теб да бъдеш до него – тъй че когато кажеш, че ще направиш нещо, хвани на думата си и го направи! Това може да помогне на детето ви да образува сигурни привързаности (което също може да повлияе на бъдещи взаимоотношения).

Изграждането на доверие също значи да почитате потребността на детето си от дискретност и да запазите доверието му, когато споделя неща с вас.

Доверието не значи безусловно да вярвате на всичко, което споделя детето ви, само че значи да се опитате да му дадете изгода от подозрението. Покажете им, че заслужавате доверие и по този начин ще подобрите вашите взаимоотношения родител-дете.

Слушайте ги и им съчувствайте.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Активното чуване на детето ви може да проправи пътя за взаимно почитание. Дори в случай че се оплакват от същия остарял проблем в учебно заведение или тийнейджърска драма, обърнете им цялото си внимание. Когато слушате интензивно, вие показвате на детето си, че то има значение за вас. Опитайте се да видите нещата и от тяхната гледна точка; признайте на глас възприятията им и ги уверете, че желаете да помогнете.

За да практикувате интензивно слушане, фокусирайте се само върху детето си (и неговите думи). Обърнете се с лице към тях и осъществете зрителен контакт, слушайки без наказание или отрицателни изражения на лицето.

След като свършат да приказват, обобщете това, което събирате. Например, в случай че детето ви каже: „ Всички девойки в учебно заведение ще вървят на лагер идващия уикенд, само че имаме онази глупава женитба “, може да кажете: „ Звучи като че ли си отчаян, тъй като не можеш да отидеш към лагера. “

Активното чуване на детето ви и съпричастността към обстановката му също им споделя, че може да пристигна при вас с проблеми в бъдеще. Тази стъпка ще усъвършенства вашите взаимоотношения родител-дете.

Бъдете нежни към тях.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Докосването и обичта слагат началото на здравословно прочувствено развиване и позитивни взаимоотношения родител-дете. Има доста способи да покажете на детето си, че го обичате, а физическата обвързаност е огромна! Давайте на детето си обятия и нежни докосвания (като да държите ръката му, в случай че е по-малко или да го утешавате с нежни потупвания по гърба) през целия ден. Показването на любов сигурно ще накара детето ви да се почувства предпазено и ценено!

Когато говорите с тях, изпращайте и доста позитивни сигнали. Усмихнете се, установете корав зрителен контакт и дръжте стойката си отворена (с некръстосани ръце и крака), с цел да им покажете, че сте откровено щастливи да ги видите.

Казвайте „ Обичам те “ всеки ден.

 взаимоотношения родител-дете Как да изградим мощни взаимоотношения родител-дете фотография: pinterest

Децата заслужават да знаят, че са обичани абсолютно. И даже в случай че сте споделили „ Обичам те “ преди, няма причина да не го казвате още веднъж – постоянно. Казването „ Обичам те “ всеки ден може да подсигурява, че детето ви се усеща обичано без значение от всичко и в последна сметка да промени връзката ви към по-добро.

Особено значимо е да кажете „ Обичам те “, когато детето ви е затруднено или се държи неприятно. Те би трябвало да знаят, че даже когато им се карате или им се карате, вие продължавате да ги обичате абсолютно.

Като общо предписание, пробвайте се да имате най-малко 5 позитивни взаимоотношения всеки ден на 1 негативно взаимоотношение.

Например, в случай че вие и вашето дете се карате един път, противодействайте на това с 5 акта на обич и грижа през целия ден – в това число да кажете „ Обичам те “, да го прегърнете или да го похвалите за нещо.

Следвайки тези стъпки и тактики по този начин вие ще изградите мощни и позитивни взаимоотношения родител-дете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР