Вятърът от северозапад ще се усили и в Дунавската равнина,

...
Вятърът от северозапад ще се усили и в Дунавската равнина,
Коментари Харесай

Синоптиците гледат на карти. Видяха промяна на времето до часове

Вятърът от северозапад ще се усили и в Дунавската низина, западните региони на Горнотракийската равнина и по долината на Струма ще бъде сдържан. Ще бъде най-вече слънчево, тук-там с краткотрайни нараствания на облачността, основно над Северна България. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София към 7°.

Над планините ще доминира слънчево време, по-значителна облачност ще има над Стара планина и там на обособени места е допустимо да превали слаб сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра - към минус 4°.
-->
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, най-вече слаб, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - сдържан. Облачността ще е променлива, след обяд над доста региони намаляваща до най-вече слънчево. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 7° и 12°. През идващите дни стоплянето ще продължи. След краткотрайно намаляване, вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб, в петък до сдържан. Времето ще бъде слънчево, в четвъртък сутринта ще е съвсем безшумно и на обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. В петък ще има краткотрайни нараствания на облачността, междинна и висока. През почивните дни вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили. Дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса. В събота облачността ще е по-често забележителна, на обособени места, основно в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя ще доминира слънчево време. В началото на новата седмица вятърът още веднъж ще стане от югозапад и с него бързо ще се затопли, облачността ще се усили, само че към този момент вероятността за превалявания е дребна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР