. Вярвам, че ние сами създаваме всички тъй наречени болести“ в

...
.
Вярвам, че ние сами създаваме всички тъй наречени болести“ в
Коментари Харесай

Главоболие изпитваме, когато отричаме себе си - ЛУИЗ ХЕЙ

.

Вярвам, че ние сами сътворяваме всички така наречени „ заболявания “ в тялото си. И то, както и всичко останало в нашия живот, е огледало на вътрешните ни мисли и убеждения.

Тялото постоянно ни приказва, належащо е единствено да отделим време и да се вслушаме. Всяка клетка реагира на всяка наша мисъл, както и на всяка дума, която изричаме.

Онова, което непрекъснато мислим и приказваме, оформя държанието и позата на тялото, а също и метода, по който го усещаме.

Човек, чието лице е непрекъснато намръщено, не е станал такъв  от радостни и изпълнени с обич мисли.

Лицата на възрастните хора демонстрират напълно ясно схемите на тяхното мислене. А вие по какъв начин ще изглеждате след години?

Не всяко умствено сходство е безусловно правилно за всеки човек. То ни дава обаче насочна точка, от която да стартираме търсенето на аргументите за положението си.

Много хора, занимаващи се с различни лечения откриват, че умствените аргументи са годни при 90 до 95 % от случаите.

ГЛАВАТА – това сме ние самите. Нея демонстрираме на света. Чрез нея нормално ни познават. Когато нещо не е наред в тази област, това нормално е обвързвано с нашето чувство, че и нещо вътре в „ нас “ е доста комплицирано.

КОСАТА съставлява нашата мощ. Когато сме напрегнати и ние е боязън, постоянно сътворяваме тези стягащи стоманени ленти, които стартират от раменните мускули и доближават до върха на главата, а от време на време даже се спускат и надолу до региона на очите. Косъмът минава през фоликула.

Когато скалпът е под напрежение, косъмът може да е притиснат толкоз мощно, че да не е в положение да душа, а тогава той умира и пада. Ако това напрежение е непрекъснато и скалпът не се отпуска, тогава фоликулите остават стегнати и нов косъм не може да премине през тях. Резултатът е алопеция.

Плешивостта измежду дамите също се усилва, откогато те започнаха да навлизат в „ света на бизнеса “, придружен от напрежения и разочарования. Не я осъзнаваме до дъно, тъй като женските перуки са доста естествени и привлекателни. За страдание, мъжете към момента се разпознават, и то от разстояние.

Да си под напрежение не значи, че си мощен. Напрегнатостта е уязвимост. Човек е мощен и убеден, когато е спокоен и балансиран. Би било добре да отпуснете повече телата си, а доста от нас би трябвало да провиснал и скалпа си.

Опитайте това в този момент. Кажете на скалпа си да си почине и преценете дали има разлика… Ако тя е забележима, предлагам ви постоянно да вършиме това елементарно упражнение.

УШИТЕ съставляват способността ни да чуваме. Когато имате проблеми с тях, това нормално значи, че става нещо, което не желаете да чуете. Болката в ушите демонстрира възприятие на яд, подбудено от чутото.

Болките в ушите се срещат нерядко и при децата. В дома си те постоянно би трябвало да слушат неща, които по никакъв начин не желаят да чуят. Домашните правила постоянно им не разрешават да изразят гнева си и неспособността им да трансформират нещата основава болката в ушите.

Глухотата съставлява нескончаем отвод да слушаме някого. Забележете, че когато един от сътрудниците има повреден слух, другият непрекъснато приказва.

ОЧИТЕ съставляват способността ни да виждаме. Когато имаме проблем с тях, това нормално значи, че има нещо, което не желаем да забележим, отнасящо се или до нас самите, или до живота по принцип – в предишното, в сегашното или в бъдещето.

Когато видя дребни деца с очила, знам, че нещо става в дома им, нещо, което те не желаят да видят. Ако не могат да го трансформират, те утежняват зрението си, с цел да не го виждат толкоз ясно.

При доста хора излекуването става по трагичен метод, когато те фактически пожелаят да се върнат към предишното си и да осъзнаят и изчистят това, което не са желали да виждат една-две години преди да сложат очилата.

Отричате ли това, което става в този момент? Какво не желаете да приемете? Страх ли ви е да погледнете сегашното или бъдещето? Ако можехте да виждате ясно, какво бихте видели, което не виждате в този момент? Не виждате ли какво сами си причинявате?

Интересно е да помислите върху тези въпроси.

ГЛАВОБОЛИЕ изпитваме, когато отхвърляме себе си. Следващият път, когато ви заболи глава, спрете и се запитайте в какво и по какъв метод сте сбъркали във връзка с себе си. Простете си, отпуснете се и главоболието ще се разтопи назад в небитието, откъдето е пристигнало.

Мигрената съпътства хора, които желаят да бъдат съвършени и по подобен метод си предизвикват огромно напрежение. В образуването й взе участие и огромна доза подтиснат яд. Интересно е, че мигренното главоболие може съвсем постоянно да се облекчи посредством онаниране, в случай че го извършите незабавно, щом почувствате пристъпа. Сексуалното освобождение разсейва напрежението и болката. Може да не сте в такова въодушевление в този миг, само че си коства да опитате. Няма да загубите.

Проблеми със СИНУСИТЕ , усещани в средата на лицето и наоколо до носа, демонстрират, че някой ви нервира, някой който е покрай вас. Можете даже да усещате, че този човек упражнява напън върху вас.

Ние забравяме, че сами сътворяваме обстановките, а по-късно се отхвърляме от силата си, като упрекваме някой различен за разочарованието си. Никой човек, никое място и никоя движимост нямат никаква власт над нас, защото „ ние “ сме единствените мислещи вътре в нашия разум. Ние сътворяваме прекарванията си, действителността към нас и хората в нея. Когато реализираме мир, естетика и равновесие в мозъка си, ще ги открием и в живота си.

ВРАТЪТ И ГЪРЛОТО са от особена значимост, защото там стават доста неща. Вратът съставлява способността да бъдем гъвкави в мисленето си, да виждаме и другата страна на нещата и да вземем поради гледната точка на другия човек. Когато имаме проблеми с врата си, това нормално значи, че сме непреклонни в своята визия за дадена обстановка.

Когато видя някой с едно от тези „ яки “, зная, че той е от хората, които са уверени в личните си правила и не желаят да видят и другата страна на въпроса.

Вирджиния Сатър , превъзходната терапевтка, занимаваща се с проблемите на фамилията, споделя, че е провела някакво „ неуместно изследване “ и е разкрила, че има над 250 разнообразни метода да се мият чинии, според от това кой ги мие и какво употребява. Ако сме се запънали в увереността си, че съществува единствено „ един метод “ или „ една позиция “, ние се изолираме от огромна част от живота.

ГЪРЛОТО съставлява способността ни да се „ застъпваме “ за себе си, да си „ желаяме, каквото желаем “, да кажем „ аз съм “ и така нататък Когато са налице проблемите с гърлото, това нормално значи, че считаме, че нямаме право да вършим тези неща. Чувстваме се неспособни да се застъпим за себе си.

Възпаленото гърло постоянно значи яд. А в случай че е съпроводено от простуда, това значи, че и мозъкът е комплициран. ЛАРИНГИТЪТ нормално значи, че сте толкоз сърдит, че не можете да говорите.

Гърлото съставлява също по този начин и креативния поток в тялото. Там показваме съзидателността си и когато тя е потисната и осуетена, постоянно се появяват проблеми в тази област. Всички познаваме доста хора, които живеят целия си живот за другите. Никога не съумяват да вършат това, което им се желае. Те все угаждат на майки/бащи/брачни партньори/любовници/шефове.

ВЪЗПАЛЕНИТЕ СЛИВИЦИ и проблемите с ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА са просто осуетена градивност, която не е съумяла да се прояви.

Енергийният център в гърлото, петата чакра, е мястото в тялото, в което се реализират измененията. Когато им се противопоставяме, или пък случаите, когато сме в развой на смяна или се опитваме да я изпълним, постоянно гърлото ни оживено  действа. Забележете, когато кашляте или когато някой различен кашля. Какво е било казано преди малко? На какво реагираме?

Дали това е опозиция или неотстъпчивост, или развой на протичаща смяна? По време на семинар употребявам кашлицата като средство за опознаване на себе си. Всеки път, когато някой се изкашля, споделям на този човек да допре гърлото си и да каже на глас: „ Желая да се трансформира “ или „ Аз се трансформирам “.

РЪЦЕТЕ , в частта им от китките до раменете, съставляват способността и умеенето ни да прегърнем и да оползотворим събитията в живота. Ръката над лакътя е обвързвана с опциите ни, а долната й част – с уменията. В ставите си съхраняваме остарели страсти, а лактите съставляват гъвкавостта ни в разнообразни направления. Гъвкав ли сте, когато някоя тенденция в живота ви се трансформира или старите ви страсти се задържат на едно място?

РЪЦЕТЕ надолу от китките хващат, държат, стискат. Оставяме някои неща да се изплъзнат от пръстите ни. Понякога задържаме прекомерно дълго. Може да сме сръчни или несръчни, стиснати, великодушни или скъперници. Даваме подаяния. Някои се държат крепко в ръце, други с нищо не могат да се заловят.

Слагаме на места дръжки за улеснение. Понякога побеждаваме леко, „ без ръце “. Казват ни: „ Не пипай “. В сложни моменти „ подаваме ръка “, вървим „ ръка за ръка “, вземаме „ в ръка “, изплъзва ни се от ръцете, подаваме „ от ръка на ръка “, попадаме в „ в ръцете на някого “, държим се за нечия ръка. Някои пипат с „ желязна ръка “, други „ подвигат ръка “, трети „ ядат от нечия ръка “, а има и такива, на които им „ иде отръки “

Ръцете могат да бъдат нежни, могат да бъдат и твърди, с възлести стави на пръстите – от прекомерно доста мислене, или пък обезформени от податливост към рецензия, причиняваща артрит.

Ръцете, които вместо да вземат, като че ли сграбчват, са такива заради боязън – боязън от загуба, боязън, че в никакъв случай няма да имат задоволително, боязън, че притежанието ще им се изплъзне, в случай че не го стискат крепко. Връзките, при които един от сътрудниците „ държи крепко “, могат да доведат до обезвереното бягство на другия.

Силно стиснатите ръце не могат да възприемат нищо ново. Свободното здрависване с придвижване от китката придава чувството за лекост и неприкритост.

Това, което ви принадлежи, не може да ви бъде отнето, тъй че отпуснете се.

ПРЪСТИТЕ имат друго значение. Проблемите в тях демонстрират къде би трябвало да се отпуснем. Ако порежете палеца си, евентуално съществува яд или боязън, обвързван с вашето его в дадена обстановка. Палецът въплъщава менталното и значи безпокойствие. Показалецът – егото и страха.

Средният пръст е обвързван със секса и с гнева. Когато сте сърдит, хванете междинния си пръст и наблюдавайте по какъв начин гневът изчезва. Ако сет сърдит на мъж, хванете междинния пръст на дясната ръка, а в случай че ви е ядосала жена – на лявата. Безименният пръст е и съюз, и горест. Малкият пръст е обвързван със фамилията и преструвките.

ГЪРБЪТ съставлява опорната ни система. Проблемите в тази област нормално значат, че усещаме неявяване на поддръжка. Прекалено постоянно си мислим, че ни поддържа само работата, фамилията или брачният сътрудник. В реалност същинската ни опора е Вселената, самият Живот.

Горната част на гърба е обвързвана с възприятието, че ни липсва прочувствена поддръжка. Моят съпруг/съпруга/любовник/приятел/шеф/ не ме схваща или не ме поддържа.

Средната частта на гърба е обвързвана с възприятието за виновност, с всичко, което е зад нас. Страх ли ви е да погледнете обратно или криете това, което се намира там? Чувствате ли се като намушкан в гърба? Чувствате ли се в действителност „ срутен до основи “? Объркани ли са финансите ви или може би се тревожите прекомерно доста за тях? Тогава долната част на гърба може да ви безпокои. Липсата на пари или страхът от тях вършат това. Колко притежавате в тази ситуация не е от голяма важност.

Толкова доста от нас считат, че парите са най-важното нещо в живота ни и че не можем да живеем без тях. Това не е правилно. Има нещо доста по-важно и скъпо за нас, без което не можем. Какво е то? Това е нашият мирис.

Дъхът ни е най-ценното нещо в живота ни, само че ние одобряваме като даденост, че щом издишаме, ще следва ново поемане. Ако не поемахме мирис още веднъж, не бихме издържали повече от три минути. Вижте, в случай че Силата, която ни е сътворила, ни е дала задоволително мирис, с който да разполагаме през целия си живот, не можем ли да й се доверим, че и всичко останало, от което се нуждаем, също няма да ни липсва?

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР