VW може да не е единственият немски производител на автомобили,

...
VW може да не е единственият немски производител на автомобили,
Коментари Харесай

Daimler може да е следващото голямо име, замесено в дизел скандал

VW може да не е единственият немски производител на коли, който би трябвало да се оправи с огромен скандал с дизелови излъчвания. Като начало, Германия е наредила на Daimler да изтегли дизеловите ванове на Mercedes-Benz Vito, за които се твърди, че лъжат при тестванията за излъчвания, ограничаващи отделянето на азотен оксид. Компанията се е срещнала с публични лица и в този момент има период до 15 юни, с цел да предложи решение. Това обаче може да е единствено част от по-широк проблем.
Bild am Sonntag твърди, че следователите проверяват освен 40 000 бройки Vito за признаци на машинация, а 80 000 от седаните на C-класата на Mercedes. Макар да няма сигурност, че C-класата ще бъде подложена на сходно евакуиране, това значи, че влластите са загрижени за цялостния метод на Daimler за излъчванията, а освен за един модел. Имаше изказвания, че Daimler даже е заговорничил с BMW и VW за хардуера на дизеловите излъчвания, само че това не наподобява непосредствено обвързвано.

От своя страна Daimler отхвърли , че софтуерът за излъчвания на Vito е противозаконен и съобщи, че ще апелира решението, която е провокирала изтеглянето.

Каквото и да се случи, явно е, че дизелите са изпаднали в неподходящо състояние в Европа. Освен държавните ограничения, има просто въпрос на търсене и предложение. Скандалът на VW раздруса продажбите на дизелово гориво, а възходът на хибридите и електрическите автомобили докара до това, че някои компании стопираха изцяло дизеловите леки коли. Daimler просто щеше да бъде най-новият производител, който да почувства цялостния резултат от това анти-дизелов въодушевление.

Преди броени дни стана ясно, че немският Хамбург ще стане първият огромен град в света, който вкарва жестоки ограничавания на колите с дизелови мотори. Това става допустимо, откакто Федералният административен съд на Германия призна за законни възбраните, готвени от локалните управляващи за употребата на дизелови коли на територията на градовете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР