Вулканът Улавун в североизточната част на Папуа Нова Гвинея изригна

...
Вулканът Улавун в североизточната част на Папуа Нова Гвинея изригна
Коментари Харесай

Изригна опасен вулкан. 3 км пепел в небето

Вулканът Улавун в североизточната част на Папуа Нова Гвинея изригна рано тази заран като изхвърли пепел високо във въздуха, след което се успокои. За момента няма информация за потърпевши, съобщи Нова тв.

Вулканът Улавун е един от най-опасните в света. Твърди се, че облаците пепел са се издигнали на 3000 метра във въздуха, заради което беше издадено предизвестие към водачите на самолетните компании в региона.

Отделът за ръководство на геоопасностите в страната заяви за " непрекъснати мощни излъчвания на гъсти сиви облаци пепел " от вулкана в продължение на към 15 минути.

" Пепелните шлейфове от изригването бяха издухани към северозападната страна на вулкана, което докара до рухване на доста фина пепел на някои места, в това число в задачата Уламона, и по-надолу на остров Лолобау ", съобщи Отделът за ръководство на геоопасностите.

Нестабилният вулкан е ситуиран в отдалечената верига на архипелага Бисмарк в северната част на страната. Поредица от изригвания през 2019 година принудиха хиляди хора да изоставен домовете си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР