Вторник беше сравнително спокоен, но и пълен със събития ден.

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Шанс за нов завод за е-автомобили за 140 млн. евро в България; БЕХ поиска оставки на директорите на "Булгартрансгаз"

Вторник беше относително спокоен, само че и цялостен със събития ден.

Върховният административен съд излезе с спорни избрания по проблема с направения от държавното управление лист по глобите " Магнитски " - един състав стартира да преглежда тъжба, други - я пратиха на друга правосъдна инстанция. В същото време Върховният касационен съд удостовери десетгодишната присъда на украинеца Роман Логвиненко за опита за нападение против Алексей Петров през есента на 2015 година А прокуратурата предприе обичайно популистки ход преди изборите с анонса, че се заема с нарасналите от началото на месеца цени на газа, тока, парното и топлата вода.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯВъзможно е строителството на цех за е-автомобили за 140 млн. евро в България
Още в събота може да бъде оповестена огромна инвестиция за 140 млн. евро на европейски производител на електрически автомобили, заяви служебният министър на стопанската система Кирил Петков на брифинг. Според него заводът няма да бъде в София, а български производители на части могат да станат снабдители на фабриката. Над 600 непознати компании имат капиталов интерес в България, разгласи още Петков. Сред тях има европейски, азиатски и американски сдружения, които са изпратили писма до министерството след направеното състезание на икономическите съветници в службите по търговско-икономическите въпроси на България в целия свят. Някои са за вложения, други са за интерес, експортни покупко-продажби или за съдействие.
Янаки Стоилов с колеблив отговор на въпроса дали ще сезира Висш съдебен съвет за нарушавания на ГешевПравосъдният министър Янаки Стоилов ще реши дали да сезира Висш съдебен съвет за формиране на дисциплинарно произвеждане против Иван Гешев, откакто прегледа сигнала, който чака да му изпрати сътрудника му - вътрешния министър Бойко Рашков. Пред публицисти правосъдният министър цитира закона, съгласно който има пълномощие да сезира Висш съдебен съвет, в случай че има съображение за формиране на дисциплинарно произвеждане против всеки магистрат за нарушение на закона и уронване престижа на правосъдната власт, само че към момента няма сигнал от Рашков за прокурори.
Извън това правосъдният министър анонсира резултати от работата по някои цели:

работи се по 35 плана на нормативни актове - законови и подзаконови. в търсенето на " коренно решение " за така наречен капиталово поданство е поискана информация от Агенцията за задгранични вложения какви тъкмо са направените вложения, дали те са действителни и дали не престават да съществуват. приготвя се превръщане на държавно дружество фонд " Затворно дело " като административна конструкция на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", защото сега статута му на дружество по Закона за обществените предприятия основава усложнение дейно да провежда произвеждане, с присъединяване на лишените от независимост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР