Втория вот на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов

...
Втория вот на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Втория вот на недоверие за третия кабинет на Бойко Борисов ще гласува парламента

Втория избор на съмнение към третото държавно управление на Бойко Борисов ще бъде гласуван през днешния ден. Вотът бе импортиран от Българска социалистическа партия с претекст - неуспех в бранша на сигурност.

Дебатът по вота беше извършена на изключително съвещание на Народното събрание във вторник, което ще се запомни с съвсем отсъстващият спор всъщност. Заседанието продължи по-малко от час и половина, а същинската му част се изнесе в коридорите на Народното събрание, където министрите и депутатите от ГЕРБ взеха решение да отговорят на упреците на Българска социалистическа партия, вместо в пленарна зала.

При четенето на претекстовете за вота на съмнение водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че ръководещите приватизират бранш " Сигурност ", като го трансферират в частни ръце. Нинова подлага на критика и ограниченията в местата за изтърпяване на санкции и отнемане от независимост. " От най-охранявания затвор двама рискови нарушители бягат през централния вход измежду бял ден и ги преследва единствено чистачката. Разбира се, два месеца Министерство на вътрешните работи ги търси ", сподели Нинова и напомни, че те са се изпозастреляли в Ботевград.

Това е вторият избор на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия, за третия кабинет на Бойко Борисов. Предишният беше за неуспех на политиката за битка с корупцията и бе гласуван на 25 януари. Той бе подсилен от Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи ще поддържат Българска социалистическа партия и при днешното гласоподаване. Ако съдружните сътрудници ГЕРБ и " Обединени патриоти " обезпечат наличието на всичките си депутати в залата, държавното управление ще оцелее, защото двете партии имат 122 места от 240 в пленарната зала. По всяка възможност те могат да разчитат и на депутатите от партията на Веселин Марешки - " Воля ", които са 12.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР