Втори за годината сняг, типична зима и... летни вируси. Колкото

...
Втори за годината сняг, типична зима и... летни вируси. Колкото
Коментари Харесай

Сняг и... летни вируси. Пазете бебетата!

Втори за годината сняг, типична зима и... летни вируси. Колкото и извънредно да звучи, един от настоящите сега бацили е тъкмо от тези, които сме привикнали да свързваме с топлите месеци. Очевидно обаче и студът не им пречи.

Засягат най-много бебетата и подрастващите. Лични лекари от Пазарджик споделят, че в последните няколко дни много от дребните им пациенти са с присъщите за летни инфекции недоволства – мощна болежка в корема, разстройство, повръщане, температура, замаяност с главоболие. В някои случаи – и с хрема. Симптомите се демонстрират за 24 до 48 часа, а за цялостното изцеление са нужни сред 3 и 7 дни според от това какъв брой мощен имунитет има организмът. Дори при отшумяване обаче не е желателно връщането в учебно заведение или градина – болестта е мощно заразно.

Ученици пък споделят, че след появяването на вируса много места в класните стаи остават празни. Макар и по-рядко, вирусът визира и възрастни.

Как да си помогнем? Вече потърпевшите би трябвало да одобряват медикаменти за усмиряване на болката и събаряне на температурата, както и пробиотици за нормализиране на храносмилането. Какви – преценя лекарят. Важно е да се одобряват доста течности, мощно подсладени със захар. При бебетата на приспособено мляко то се сменя с диетичен вид. За по-големите менюто се лимитира до сухар, изгорял самун, бисквити, солети, чисто картофено пюре без мляко и никакви плодове и зеленчуци. Диетата се съблюдава две денонощия след отшумяване на признаците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР