Втори вот на недоверие срещу британския премиер Борис Джонсън е

...
Втори вот на недоверие срещу британския премиер Борис Джонсън е
Коментари Харесай

Съпартийци тормозят Борис Джонсън, искат отмъщение

Втори избор на съмнение против английския министър председател Борис Джонсън е изцяло вероятен в личната му консервативна партия, разясняват английските медии, представени от БНР. Това става, откакто партията загуби две депутатски места на изключителните избори в четвъртък, а в петък сутринта ръководителят Оливър Даудън подаде оставка.

Според сегашните правила на торите в случай че водачът на партията и министър председател на страната оцелее при гласоподаване на избор на съмнение, той има обезпечени най-малко 12 месеца, тъй като не може да има наново гласоподаване. „ Комитет 1922 “, който провежда този избор, обаче може да промени разпоредбите. Усилено се приказва, че депутати от партията на Джонсън са подготвени да стартират още веднъж да внасят писма за гласоподаване на избор на съмнение в „ Комитет 1922 “.

41% от депутатите тори гласоподаваха против водача си преди повече от три седмици, когато в „ Комитет 1922 “ постъпиха нужните 54 писма за образуване на подобен избор. Депутат, поискал анонимност, дал своя вот за Борис Джонсън предния път, е представен от „ Индипендънт “ да споделя, че чака през идващите дни още веднъж да стартират да валят писма към „ Комитет 1922 “ и в някакъв миг би трябвало да бъде взето решение дали да се трансформират разпоредбите и да бъде позволен втори избор.

„ Не бих желал да споделям това, само че дните на премиера наподобяват преброени и единственото нещо, което можем да създадем, е да улесним напускането му. Партията на торите към този момент е с надпис „ Обезглавена “, показва депутатът.

Бившият водач на консерваторите Майкъл Хауърд намерено прикани Борис Джонсън да си подаде оставката след следващия неуспех, този път на изключителните избори. Бунтарите обаче се притесняват, че защото идващия месец ще има нови избори за членове на „ Комитет 1922 “, организационните секретари могат да се опитат вкарат лоялни на премиера хора и измененията да бъдат осуетени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР