Втори тръбополагащ кораб се присъедини към Северен поток 2, съобщи

...
Втори тръбополагащ кораб се присъедини към Северен поток 2, съобщи
Коментари Харесай

Руският кораб „Академик Черски” застанал на Северен поток-2

Втори тръбополагащ транспортен съд се причисли към Северен поток 2, заяви eadaily.com. Операторът на плана оповестил началото на завършването на втората линия. " Академик Черски " би трябвало да прокара 85 километра от газопровода. Технически той може да го направи след до края на лятото.
„ След сполучливо прекосяване на морските тествания, корабът„ Академик Черски “ стартира работа по полагане на тръби в изключителната икономическа зона на Дания “ – споделили от Nord Stream 2 AG. Операторът пояснил, че цялата работа протича в сходство с получените разрешителни.
Според навигационния портал Marinetraffic, на 26 април „ Академик Черски ” достигнал началната точка за довеждане докрай на строителството в датския сектор от линия А на Северен поток-2.
„ Академик Черски ” дошъл в региона на завършването на газопровода покрай остров Борнхолм в края на март, направил проходи по трасето на газопровода, само че не почнал строителство. На линия А той ще би трябвало да прокара 85 километра в немски и датски води. Корабът ще работи на най-дългия незавършен сектор. С " Фортуна ", която би трябвало да постави 12 км в датски води, " Академик Черски " го разделят 57 километра.
Предишният притежател „ Газпром флот “ показал в тръжните документи при започване на 2020 година, че корабът ще бъде преоборудван, с цел да може да прокарва до два километра дневно. Fortune до момента е положила едвам 1100 метра. Теоретично „ Академик Черски ” ще може да постави датския сектор до края на май и по-късно да се реалокира на дребен сектор от 16,5 километра в немски води. Бурите в Балтийско море обаче към този момент са създали корекции в графика за довеждане докрай на тръбопровода. Баржата Fortuna възобнови строителството при започване на февруари, само че нестабилното време докара до повече от три седмици престой.
Както заяви, „ Фортуна ” не строи Северен поток-2 от предходната седмица, макар много удобното време. Може би това се дължи на обстоятелството, че корабът ще би трябвало да постави тръби над настоящия Северен поток-1. За задачата е належащо запълване на кръстовището с камъни за стабилизиране на газопроводите, което ще се прави от специфични каменни пластове за не повече от три дни. Разширените наказания на Съединени американски щати обаче не разрешават на плана да дава такива услуги. Алтернативно Nord Stream 2 AG споделя, че може да употребява траншеи за полагане, с цел да стабилизира тръбопровода. Но в текста на разширението на глобите на фирмите също е неразрешено да дават изкопни услуги и не е ясно дали това се отнася за следполагането.
В обновения работен график, показан на датската енергийна организация от оператора, Fortuna възнамерява да приключи изцяло линия B до края на юни, а тръбопроводът Akademik Chersky - до края на септември.
Общият флот на Северен поток-2 се нараснал до две дузини през последните дни. Морската избавителна работа изпратила спомагателни влекачи, с цел да обезпечи защитната зона на строителството, която съгласно представителя на плана преди този момент е била нарушена както от риболовци, по този начин и от военните.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР