Втори лифт над Банско няма да има и следващата зима,

...
Втори лифт над Банско няма да има и следващата зима,
Коментари Харесай

Втори лифт над Банско няма да има и следващата зима, според Ангелкова

Втори въжен превоз над Банско няма да има и идната зима, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в утринния блок на Би Ти Ви. Тя уточни, че има доста процедури, които следва да се спазят, преди да бъде реализираон капиталовото желание за създаване на втори въжен превоз.

" Не мога да се наемам със периоди, тъй като още веднъж сме в правосъдна процедура, апелира се проекта за ръководството на " Природен парк Пирин ", след това би трябвало да има декларирано капиталово желание ", сподели тя и добави, че " сигурно няма да е идната зима, за жалост ".

" Ние постоянно сме подкрепяли построяването на втори кабинков въжен превоз ", добави Ангелкова. Тя добави, че строителството в парка е неразрешено, а изключение има единствено за построяването на спортни и транспортни уреди. Министърът още веднъж посочи, че чака растеж от 5-10% на туристите тази зима.

Ангелкова разяснява и вчерашната полемика в Министерството на туризма с представители на сектора. На нея е коментирано, че не трябва да бъдат премахвани всички премествами обекти по Черонморието, каквото рпедложение има вицепремиерът Валери Симеонов. " Голяма част от хората не желаят цялостна възбрана за унищожаване на преместваемите обекти ", сподели Ангелкова и осочи, че това щяло да докара до понижаване на туристите.

" Обединихме към това да има цялостен надзор ", сподели министърът и посочи, че измененията би трябвало първо да се дискутират с обществото и заинтригуваните страни, а по-късно да се взимат решенията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР