Втори живот или рециклиране? Този въпрос представлява интерес за много хора, които

...
Втори живот или рециклиране? Този въпрос
представлява интерес за много хора,
които
Коментари Харесай

Рециклирането на батерии от елмобили?

Втори живот или преработване? Този въпрос представлява интерес за доста хора, които се интересуват от електромобилноста. Какво се случва с батерията, когато електрическото превозно средство е достигнало края на живота си?

Отговорът е елементарен поради новия софтуер за разбор на BattMAN ReLife, който проверява “здравословното ” положение на батерията в границите на няколко минути. Той е дело на Audi Brussels, което разработи тази нова бърза инспекция с компонентите на Volkswagen Group, с цел да се пестят разноските за батерии в електропревозните средства. Бързата инспекция като първоначална диагноза в този момент се употребява в пилотната система за преработване на акумулатори, с която Volkswagen Group Components работи на обекта в Залцгитер от началото на годината.

В взаимозависимост от характерностите, определени от изпитвателната система, се дава отговор на въпроса дали батерията може в бъдеще да се употребява повторно изцяло или отчасти в транспортно средство, или й се даде втори живот като мобилно или стационарно устройство за съхранение на сила. Друг вид е материалът да бъде върнат в производството на кафези за акумулатори чрез иновативен развой на преработване.

Първата версия на софтуера BattMAN (Необходимост от разбор на мониторинга на батерията) е създадена от Audi Brussels за бърз и прецизен разбор на батерията с високо напрежение в Audi e-tron. Той към този момент се използва като диагностичен инструмент от няколко марки в групата на Volkswagen.

След свързването с щепсели за ниско напрежение, устройството ревизира дали батерията може да комуникира и дали предава данни. След това известията за грешки, съпротивлението на изолацията, капацитета, температурите и напрежението на клетката могат да бъдат определени и показани.

Аксел Ванден Бранден, инженер по качеството в Audi Brussels споделя - "Можем да измерваме всички значими параметри клетка по клетка. След това система с цветовете на светофар демонстрира текущото състояние на равнище клетка - в случай че е зелено, всичко е наред, в случай че е жълто, би трябвало да се провери по-внимателно и в случай че е алено, нещата с клетката не са наред. "

След тази обща оценка за състояниете на батерията влизат в деяние три възможности:

Първата - по този начин нареченото „ възобновяване “. Това значи, че акумулаторът заради своите от положителни до много положителни индикатори се преработва и след това се употребява като аварийна част в електропревозно средство като част от ремонт, който отразява настоящата му стойност. В момента се изследват и развиват съответните концепции.

Втората - по този начин нареченият „ Втори живот “. Това значи, че батерията към момента има средно до положително равнище на работа и следователно може да се употребява години наред във „ втори живот “ извън електрическото транспортно средство. Той може да е, да вземем за пример, в гъвкава станция за бързо зареждане, мобилен робот за зареждане, транспортна система без водач, промишлен камион, домашна система за предпазване или аварийна система за аварийно зареждане.

Третата - Ефективно преработване в пилотния цех на Volkswagen Group Components в Залцгитер, където единствено наистина износените акумулатори са внимателно разфасовани на обособени фракции като алуминий, мед, пластмаси и „ черен прахуляк “ чрез механични процеси. "Черният прах " съдържа скъпите акумулаторни суровини литий, никел, манган и кобалт, както и графит, които могат да бъдат разделени по вид от специализирани партньори, употребяващи хидрометалургични процеси и по-късно модифицирани в катоден материал.

Франк Блум, началник за акумулаторните кафези и системните компоненти на Volkswagen Group споделя - "Ние знаем, че рециклираните батерийни суровини са също толкоз ефикасни, колкото и новите. С възстановения материал можем да подкрепим доставката на нашето клетъчно произвеждане в бъдеще. И това е добра вест за екоактивистите. ”
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР