Втори ден скандали в парламента по темата бежанци. Традиционно всеки

...
Втори ден скандали в парламента по темата бежанци. Традиционно всеки
Коментари Харесай

Василев: Помагаме на бежанците с пари от еврофондовете


Втори ден кавги в Народното събрание по тематиката бежанци. Традиционно всеки първи петък на месеца се организира блиц надзор, на който би трябвало да идват премиера и вицепремиерите и да дават отговор на непринудено зародили въпроси. Днешният блиц надзор се организира в отсъствието на Народното събрание, който е в чужбина.

Фокус на блиц контрола предстоящо беше оправянето с бежанската рецесия. Българска социалистическа партия питаха по какъв начин ще се компенсират чиновниците, в чиито бази ще бъдат настанени бежанци.

Може ли да се планува в актуализацията на бюджета средства за тези български фамилии, служащи и чиновници, които също имат потребност от своята отмора “, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

„ Станциите ще осъществят доход. Оттам нататък съответният началник на ведомството, в която е станцията, може да реши по какъв метод да компенсира чиновниците си “, отговори вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

„ Да не стане по този начин, че българските служащи да страдат от това, което се случва “, добави Гуцанов.

Въпрос за бежанците зададоха и от ГЕРБ.

„ За тези три месеца разходваме средства, които са свързани с превъзмогване на всички последствия от рецесията. До каква степен тези средства се дават от държавния бюджет и доколко те идват от европейското финансиране “, съобщи Деница Николова от ГЕРБ.

„ За първия месец от бежанската рецесия – март – средствата са от националния бюджет, те са малко над 15 млн. лева Средствата, които са употребявани за април бяха утвърдени с разпореждане на Министерски съвет и те излизат от сметката на народен фонд, те са 56 млн. лева Очаква се да бъде сходна сумата и за май “, изясни Василев.

Той добави, че парите идват от Европа, а Движение за права и свободи в обособена декларация предизвестиха, че сме застрашени от продоволствена рецесия.

По време на блиц контрола „ Възраждане “ попита и дали е имало случай в АЕЦ „ Козлодуй “, вицепремиерът отхвърли сходна информация. Другите партии реагираха много остро и споделиха, че по този метод се насажда суматоха.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР