Втори ден Истанбул скърби. От ранни зори хиляди се стичат

...
Втори ден Истанбул скърби. От ранни зори хиляди се стичат
Коментари Харесай

Интерпол издирва заподозрян за атентата в Истанбул, допуска се, че е у нас

Втори ден Истанбул скърби. От ранни зори хиляди се стичат на бул. „ Истиклял ”, с цел да поднесат цвете в памет на жертвите. Сред тях е Мослин от Пакистан. „ Разхождахме се навръх тази улица в деня преди гърмежа. Ужасно е! Ние поддържаме нашите братя, турците ”, споделя мъжът. И добавя, че макар страха, е тук още веднъж, с цел да бъде съпричастен към тъгата на хората в Турция. 

 

„ Никога не сме мислили, че сходно нещо може да се случи в Турция, тъй като тук живеят прелестни хора. Винаги са гостоприемни и в действителност е доста необичайно, че сходен акт се случи в тази страна ”, счита пакистанецът.

 

Продължава и възобновяване на материалните вреди. Районният кмет на Бейоглу изясни, че в региона са взети всички нужни ограничения за сигурност. „ Разбира се, че контролът  би трябвало да се затегне. Ще има ограничения, до момента в който е нужно ”, безапелационен беше Хайдар Али Йълдъз.

 

С цел ограничения за сигурност от  емблематичната улица „ Истиклял ” бяха отстранени всички пейки и кашпи. Днес на мястото на гърмежа беше сложена и паметна плоча, с датата, на която сърцето на Истанбул беше разтърсено от терористична офанзива.

 

Турската полиция задържа няколко обвинени по отношение на бомбения атентат в Истанбул, при който починаха шест индивида, а 81 бяха ранени. Общият брой на арестуваните досега е 50, съобщи турският министър на правораздаването Бекир Боздаг, без да даде повече информация, оповестява БГНЕС.

 

Анадолската организация заяви, че полицията е арестувала двама братя, разпознати като Амар Й. и Ахмед Й. Агенцията уточни, че Амар имал за задача да помогне на Ахлам Албашир – задържаната сирийка, обвинена, че е сложила бомбата, да избяга в прилежаща Гърция след нападението. Твърди се, че Ахмед е трябвало да закара другия обвинен, който към момента е на независимост, в Одрин покрай границата с България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР