Втори ден французите търпят несгодите от стачката в Националните железници

...
Втори ден французите търпят несгодите от стачката в Националните железници
Коментари Харесай

Отново хаос заради стачката на Националните железници във Франция

Втори ден французите търпят несгодите от стачката в Националните железници против проектите на президента Макрон да модернизира компанията и да отнеме част от обществените придобивки на заетите в нея. Днес министър председателят Едуар Филип анулира визитата си в Мали за края на седмицата, която съответствува със идващия митинг.

Кой ще завоюва войната на нерви и войната за публичното мнение.

Втори ден французите търпят несгодите от стачката в Националните железници против проектите на президента Макрон да модернизира компанията и да отнеме част от обществените придобивки на заетите в нея. Днес министър председателят Едуар Филип анулира визитата си в Мали за края на седмицата, което съответствува със идващия митинг. Кой ще завоюва войната на нерви и войната за публичното мнение.

Макар през днешния ден стачкуващите машинисти да са по-малко от през вчерашния ден, кондукторите и стрелочниците са повече, по данни на компанията. Тя предизвести, че и на следващия ден след края на стачката трафикът ще се възстановява мъчно. В тримесечната акция идващите два протестни дни са 8 и 9 април. Преди началото на митинга последна анкета сподели четири процентов растеж на публичната поддръжка за железничарите до 46 на 100.
 © Българска телеграфна агенция
Какви обаче ще са настроенията след още празни перони, навалица, и тапи по пътищата:
Всеки път е едно и също, ние ставаме заложници, уповавам се държавното управление да послуша нас пасажерите - да не отстъпва, никакви договаряния.Много от привилегиите са от времето, когато работата им е била в действителност сложна, с локомотиви на въглища, в този момент изискванията им на труд са комфортни, не като преди век. Макрон би трябвало да остави обществените услуги на французите. Да спре да атакува всички обществени услуги.  © Българска телеграфна агенция
За президента предупредително увещание е идната годишнина от май 68-ма, когато работническите митинги и студентските протести трансформираха страната. На тестване са подложени и синдикатите - през есента те не съумяха да спрат трудовата промяна на Макрон.

А за стачката се появи и ария. Амeриканката Мадлин Фърман я е нарекла Моя скъпа Ес Ен Се Еф. Записала e клипа до момента в който на вятъра чакала трен в Тулуза на 22 март при предходната стачка, само че го качи в интернет в този момент. Не разбирам законите ви, споделя в текста тя, само че припомня - времето е пари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР