Втори човек, охранявал лично Кирил Петков, докато бе премиер, влиза

...
Втори човек, охранявал лично Кирил Петков, докато бе премиер, влиза
Коментари Харесай

Най-верният бодигард на Кирил Петков е съветник на Денков

Втори човек, охранявал персонално Кирил Петков, до момента в който бе министър председател, влиза в Министерския съвет.

 

От началото на юли Васил Марков е назначен за консултант на премиера акад. Николай Денков. За да заеме този пост, той е напуснал Националната работа за защита (НСО), където работеше над 15 години. Като консултант на министър-председателя Марков ще получава към 6000 лв. заплата.

 

Предполага се, че Васил Марков ще поучава акад. Денков по въпросите, свързани с националната сигурност на страната. Бившият телохранител на Кирил Петков бе спряган и за шеф на службата, в случай че се промени законът и шефът на НСО се избира от държавното управление, а не от президента, както е в този момент.

 

Според чиновници на НСО обаче той не има нужната подготвеност.

„ Васко се сближи с Кирил Петков, до момента в който го пазеше като министър председател. Тогава водачът на Политическа партия си беше въобразил, че чиновници на НСО го записват скрито по поръчка на Бойко Борисов или Румен Радев и дават компрометиращи данни на жълтите медии. Кирил изолира държавните охранители и имаше доверие единствено на трима души. Васил беше един от тях, очевидно се е потвърдил като изключително правилен ”, разкриват чиновници на Народно събрание

 

Васил Марков е вторият член на защитата на Кирил Петков, постъпил в държавното управление. Миналия месец за зам.-вътрешен министър бе назначен Кирил Ценкин, който също бе чиновник на НСО и приближен гард на някогашния министър председател.

Инфо: Уикенд

Тагове: Васил Марков Кирил Ценкин акад. Николай Денков Кирил Петков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР