Втората по големина руска банка ВТБ отчита висока годишна загуба

...
Втората по големина руска банка ВТБ отчита висока годишна загуба
Коментари Харесай

Втората по големина руска банка отчете загуби в размер на €7 млрд.

Втората по величина съветска банка ВТБ регистрира висока годишна загуба на фона на западните наказания. Според финансовата институция крайният резултат за предходната година е загуба в размер на съвсем 6,133 милиарда рубли (около Евро 7 милиарда евро). Година по-рано ВТБ бе постигнала чиста облага от 327 милиарда рубли.
 
Някога добре свързаната с интернационалната общественост ВТБ беше една от първите банки, които бяха изключени от интернационалната платежна система SWIFT в отговор на войната в Украйна.
 
Главният изпълнителен шеф на банката Андрей Костин, поддръжник на кремълския военнопрестъпник Владимир Путин, също по този начин беше персонално глобен от Англия и Съединени американски щати. 
 
Блокирането от световната разплащателна система SWIFT и замразяването на запаси на централната банка на стойност над 300 милиарда $ в чужбина изненадаха Русия. 
 
" Никой не очакваше, че централната банка ще бъда подложена на наказания и че няма да може да оказва помощ с ликвидни средства в задгранична валута в оня сложен миг ", означават осведомени източници.
 
И въпреки всичко за банките поддръжката на централната банка е била от главно значение за устояването на първичния удар за бизнеса им.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР