Втората международна донорска конференция за борба с коронавируса, свикана от

...
Втората международна донорска конференция за борба с коронавируса, свикана от
Коментари Харесай

Донорската конференция на ЕК събра €6.15 млрд. за борба с вируса

Втората интернационална донорска конференция за битка с ковид, свикана от ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, е събрала 6,15 милиарда евро, заяви председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. На конференцията са присъствали представители на 40 държавни управления.

Европейска комисия, дружно с Европейската капиталова банка, е поела ангажимент за 4,9 милиарда евро, Германия - 383 млн. евро, Съединени американски щати - $545 млн., Канада - $219 млн., а Катар - $10 млн.

Събраните пари ще бъдат употребявани за тестване за ковид, лекуване, създаване и произвеждане на ваксина, както и за подкрепяне на най-бедните общности.

По време на конференцията, извършена в границите на взаимната самодейност на ЕК и организацията „ Глобален жител “, се организира и концерт за набиране на средства, излъчен от доста малките екрани по света. В него участваха доста звезди, измежду които Майли Сайръс, Джъстин Бийбър, Шакира, Ашер.

Урсула фон дер Лайен съобщи, че е извънредно значимо всеки, който се нуждае от ваксина, да може да бъде екипиран с нея. „ Опитвам се да убедя най-богатите страни да резервират ваксини освен за себе си, само че и за страните с малък и междинен приход. Това е тест за взаимност “, добави тя.

Европейски Съюз упорства за световно съдействие в опит да сложи пандемията под надзор, за разлика от Съединени американски щати и Китай, които се концентрират върху национални начинания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР