Втора помощ за гориво бе обявена от гръцкото правителство. Тя

...
Втора помощ за гориво бе обявена от гръцкото правителство. Тя
Коментари Харесай

Гърция отпуска до 33 евро месечно на всяко семейство заради високите цени на горивата


Втора помощ за гориво бе оповестена от гръцкото държавно управление. Тя цели да понижи цените, които порастват всеки ден. Все по-често тук в Гърция се приказва, че не е изключено да забележим бензин на цени от 3 евро.

Помощта е еднократна, само че покрива идващото тримесечие, а тези, към които е ориентирана, ще получат от 26,6 до 33,3 евро на месец. Или за тримесечието юли-септември един консуматор, който дава отговор на условията ще получи до 100 евро. Сумата варира според дали получателя живее в континенталната част на Гърция или на остров, тъй като там цените на горивата са по-високи.

Така, в случай че гръцки жител или непрекъснато пребиваващ използва по 60 литра на месец и заплаща 2,40 евро за литър бензин в континентална зона (например Атика), на него литъра в действителност ще му коства 1,96 евро. А в случай че живее на остров и там литър бензин е 2,55 евро (например Додеканези), за 60-те литра ползване, този човек ще заплаща бензина на цена от 1,99 евро.

Субсидията ще бъде дадена под формата на електронна карта, която може да се употребява на бензиностанции, до момента в който гръцките жители, които нямат опция да употребяват смарт телефон, ще получат сумата в банкова сметка.

За хората, които изберат да употребяват цифрова дебитна карта обаче, размерът на финансовата поддръжка се усилва с 15 евро (миналото тримесечие същата стимулираща сума беше 5 евро).

Така жителите, които употребяват електронна карта ще получат дотация в размер на 80 евро, а тези, които живеят на остров 100 евро.

От тази помощ могат да се възползват всички поданици на Гърция с заявен приход за 2021 година до 30 000 евро, увеличени с 3000 евро за всеки спомагателен член на семейството не повече 45 000 евро, разясниха от финансовото министерство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР