Втора нощ на насилие преживя Хамбург, а на фона на

...
Втора нощ на насилие преживя Хамбург, а на фона на
Коментари Харесай

Втора нощ насилие в Хамбург, започнаха арести

Втора нощ на принуждение претърпя Хамбург, а на фона на митингите поради срещата на Г-20 започнаха и арести, съобщи Би Би Си. Само в една постройка бяха 13 души. Общо в ареста са близо 100 души, пише пък Българска телеграфна агенция.

Служителите на реда и използваха сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разчистят улица " Шултенблат ". 

Тази заран ситуацията в квартал Шанценфиртел, където бяха съсредоточени митингите, е по-спокойна, само че се чака към 100 000 души да се включат в основния митинг в днешния втори, финален ден на срещата.

Съпроводените от принуждение митинги са на път да засенчат събирането на водачите на водещите стопански системи и Европейски Съюз. За да ги охраняват служители на реда влизат в постройките, стоят по покривите на кооперациите, в небето кръжат хеликоптери, които осветяват с прожектори региона. Бронетранспортьори събарят барикадите на протестиращите.

Полицаи споделят, че са нападани от стачкуващи с бутилки със запалителна течност, железни пръти, камъни. Няма достоверна информация за ранените измежду протестиращите.

Само до през вчерашния ден ранените служители на реда бяха 100, към днешна дата броят им е 197. Те не са съществено потърпевши, само че представителят на полицията в Хамбург Тимо Цил споделя, че е покъртен от насилието. " Никога не сме се сблъсквали с такова ниво на ненавист и принуждение. "

В същото време не по-малко нажежена е ситуацията и зад вратите, на срещата на водачите на Групата на 20-те (19-те най-развити стопански системи плюс ЕС). Днес те ще се опитат да изградят мост над пропастта, която зейна в връзките сред Европа и Съединени американски щати по въпроси като свободната търговия и климатичните промени. Миналия месец американският президент разгласи, че Съединени американски щати се отдръпват от съглашението за климатичните промени от Париж.

Германският канцлер Ангела Меркел - хазаин на срещата - сподели, че диалозите са " доста сложни ".

Преговарящите работиха и през нощта в опит да доближат компромисен вид на крайното изказване от срещата.

Снимка: ЕПА

Не толкоз под напрежение е бил диалогът сред американския и съветския президент. Доналд Тръмп и Владимир Путин се срещнаха за първи път очи в очи.

В срещата, траяла повече от плануваното, двамата са разискали обвиняванията в съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, след което двете страни имаха разнообразни версии.

Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че американският президент се съгласил, че не е имало интервенция от Русия и е приел думите на Путин, който е отрекъл.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън сподели, че двете страни настойчиво са защитавали позициите си.

Двамата са се съгласили да оставят предишното зад тила си и отсега нататък да работят за установяването на по-тесни връзки, отбелязва " Ройтерс ".

Републиканецът Тръмп назова " чест " опцията да се срещне с съветския си сътрудник и съобщи, че двамата чакат да се случат доста позитивни неща.

След срещата държавният секретар Рекс Тилърсън сподели пред репортерите, че на срещата на най-големите стопански системи в Хамбург Тръмп е усетил " позитивна химия " към Путин.

Срещата сред Путин и Тръмп продължи към два часа и 15 минути.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР