Втора национална среща на собствениците на заведения в страната ще

...
Втора национална среща на собствениците на заведения в страната ще
Коментари Харесай

Спад от 80% на хората в заведенията

Втора национална среща на притежателите на заведения в страната ще разисква възможни обезщетения за бизнеса, в случай че питейни заведения, нощни заведения и заведения за хранене останат затворени и след края на ноември. Договореното с държавното управление досега е единствено отплата на част от трудовите хонорари за личния състав. 

Спад от 80% на посещаемостта в заведенията демонстрират данните на сектора.

Много притежатели сами затварят бизнеса си, притиснати от рецесията, сподели ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

" В момента има толкоз работа, колкото тъкмо да поддържаме бизнеса по някакъв метод и хората да взимат някакви пари. На този стадий желаеме първо да забележим каква е ситуацията, кой ще работи, до какъв брой ще се работи, какво ще се случи декември, какво ще се случи идната седмица. "

Ако ограничаващите ограничения продължат, от сектора ще упорстват за обезщетения и за бизнеса с изключение на за наетите в бранша.

" Огромни вреди се търпят при  работещите заведения. Другите, неработещите, 110% са им вредите, те имат разноски, нямат никакви доходи ", сподели Алибегов. 

В предаването " Преди всички " Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията в България, съобщи: 

" Ние сме съпричастни с страната, която се оправя рисково с епидемията. Не желаеме вниманието да е единствено върху нас, само че ние сме нещо като изкупителна жертва. От две седмици насам нощните заведения не работят, само че случаите не понижават, а порастват. Загубите тази година са колосални... Трябва да се откри решение "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР