Всяко второ дете, израснало в семейство, в което има криминално

...
Всяко второ дете, израснало в семейство, в което има криминално
Коментари Харесай

Всяко второ дете на престъпник също става престъпник

Всяко второ дете, израснало в семейство, в което има престъпно проявен, се озовава в регистрите на Детската педагогическа стая . Това демонстрират данни на Министерство на вътрешните работи.
Според цифрите, от 9096 младежи , регистрирани за година, половината са израснали в криминогенна среда или другояче казано - измежду родители нарушители или в региони с преобладаващо незаконно население.
Децата вземат образеца на родителите си. Те не знаят кое е редно и кое не, а с цел да го схванат, се допитват до най-близките си или просто ги следят . Когато вижда, че татко му прави закононарушения или през седмица го привикват в районното, то детето губи визия за вярно и неверно. То стартира да счита, че това е нещо обикновено “, обясниха специалисти пред " Монитор ", занимаващи се с детска престъпност.
напомня, че по-стари данни демонстрират, че огромна част от закононарушенията в страната се правят от хора, родени след 1980-та година. Основен проблем обаче са хлапетата. Всяко трето дете, което е направило нещо неправилно, наложително се трансформира в рецидивист , като продължава да прави нови закононарушения.
Най-вече това са телефонни измами, джебчийски обири и противообществени прояви. Изводът на Министерство на вътрешните работи за протичащото е, че то се дължи главно на неналичието на образование и отсъствието от учебно заведение . Заради това Министерство на вътрешните работи е изготвило тактика за възстановяване на обстановката, като има съответни задания и периоди за осъществяването им от други министерства.
Например до края на 2018 година Министерството на образованието (МОН) би трябвало да изготви лист на всички деца, отпаднали от учебно заведение. Смята се, че огромна част от тях стават нарушители. Освен това е предоставено МОН да ги реинтегрира назад или другояче казано да ги върне в клас . Данни от последния мониторингов отчет за 2016 година демонстрират, че годишно от просветителната система отпадат 14 хиляди деца . Той е направен от самодейността " България 2030 ".
Голяма част излизат от класната стая поради систематични отсъствия – към 1400, липса на пари или фамилни проблеми. Последните са към 2300. Други, които също не са малко, стопират да посещават часовете поради ранна женитба. Слабият триумф за предходната година е принудил 71 деца да излязат за непрекъснато от класната стая .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР