Всяко трето дете в България посочва, че първият му сексуален

...
Всяко трето дете в България посочва, че първият му сексуален
Коментари Харесай

Стряскаща статистика! Ето на колко години българчетата губят девствеността си

Всяко трето дете в България показва, че първият му полов контакт е бил на 13-годишна възраст. Българските деца и юноши са в първите 10 челни места по полов тормоз, рисково полово държание и приложимост на алкохол. Това настояват от общинската дирекция „ Превенции “ във Варна, като цитират интернационалното проучване „ Поведение и здраве при деца в учебна възраст “, извършено в 43 страни.
Във възрастта сред 14-18 години информацията за това по какъв начин да се предпазят, е от сериозно значение, тъй като от ден на ден тийнеджъри се впускат в рискови обстановки, рискови за здравето и животозастрашаващи. Необходимо е да се ускори фокуса и превантивните стратегии, които да осведомят децата и юношите, по отношение на ангажирането им в рискови полови връзки, следствията от недомислени решения и импулсивни действия за подпомагането им да вземат рационални решения, които водят до опазване на психо-физическото им здраве.
Тези съществени тематики ще бъдат във фокуса на съдружие „ Наш Свят “, чийто план се финансира от дирекция „ Превенции “ на Община Варна. Той показва теоретична информация по тематиките, посредством видеоматериали, театрални драми и лечебни подходи, работа в дребни групи, брейнсторнинг, презентация и полемики.
Проектът „ Превенция на Сексуално Поведение и Рискови Интервенции (СПРИ) при деца и младежи “ включва тренинги, ориентирани към 40 ученика в няколко таргет групи: 11-14 и 14-18 години, 10 доброволци и 10 преподаватели.
Всеки тренинг се преценява с възрастовата група и няма да употребява несъответствуващи материали или да подтиква към неуместно държание. Именно професионалното и приспособено наличие ще бъде изнесено под формата на театрално-образователни етюди, извършения и импровизации, за предварителна защита на неуместно рисково държание.
Тренингите ще се организират в постройката на съдружие „ Наш Свят “ във Варна до Шишковата градинка. Всеки искащ да се включи за присъединяване в плана СПРИ, може да попълно онлайн заявление на страницата на сдружението www.ourworldcenter.com.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР