Всяко раждане дава нов живот и нова надежда. А раждането

...
Всяко раждане дава нов живот и нова надежда. А раждането
Коментари Харесай

Застрашено от изчезване маймунче видимо се наслаждава на първото си къпане (видео)

Всяко раждане дава нов живот и нова вяра. А раждането на застрашено от изгубване животно е още по-специално събитие. Такова новородено дава вяра, че техният тип ще продължава да живее,

Ето за какво зоологическите градини и разнообразни други приюти за диви животни честват и придават извънредно значение на раждането на кеземпляри от всички типове, които понижават като численост.

Породата лангур на Франсоа заплашен тип.

Лангурите са приблизително огромни примати, които избират да останат в скалите и пещерите на тропическите и субтропичните зони. Тези маймуни са прочут заплашен тип ситуиран в североизточен Виетнам и югозападен Китай.

Според Червения лист на Международния съюз за отбрана на природата (IUCN), популацията на лангурите на Франсоа понижава. Сред най-големите закани за тяхната популция е ловът. Нищо чудно, че раждането на едно такова бебе е огромен мотив за празненства.

Новороден лангур в зоологическата градина във Филаделфия 

Зоологическата градина във Филаделфия постоянно споделя въодушевено, когато някой от техните лангури Франсоа роди. Мей-мей и Честър били горди родители за първи път на бебе Quý Báu (Куи Бау), което на виетнамски значи „ драгоценен “.

Отнело към месец на Мей-мей и Честър да се приспособят към функциите си на майка и татко за Куи Бау. След това майката за първи път стартира да се грижи бебето си, където и отиде – като употребила малко помощ и от „ лелите “.

Женските лангури на Франсоа играят основна роля в развъждането на бебето, даже и да не са майки. Жените в групата се редували да се грижат за бебето.

Учените считат, че една от аргументите бебето лангур да е в орабжев цвят е, че по този начин майката може елементарно да забележи бебето. С придвижване на възрастта козината им потъмнява, до момента в който стане изцяло черна.

А в този момент дано забележим първото къпане в живота на бебето. Определено му харесва!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР