Всяко ново поколение на iPhone ни носи чисто нов Apple

...
Всяко ново поколение на iPhone ни носи чисто нов Apple
Коментари Харесай

Apple iPhone 12 ще ползва процесор какъвто няма никой друг в индустрията

Всяко ново потомство на iPhone ни носи чисто нов Apple процесор, който е по-бърз от всеки път и е доста по-добър от това, което конкуренцията може да предложи. Чиповете A12, които зареждат iPhone XS и 2018 iPad Pro, са толкоз бързи, че могат да надминат множеството компютри в бенчмарк тестванията. И това показване въодушевява доста съпоставения сред iPhone и преносимите компютри на компанията MacBook, като още повече подтиква спекулациите, че Apple може скоро да пусне MacBook, задвижвани от личните си чипове основани по ARM технологията. Телефонът iPhone 11, който ще бъде пуснат на пазара през септември, ще усъвършенства още повече бързината и енергийна успеваемост, а същото се отнася и за iPad Pro за 2019 година, като и двете ще употребяват новия чип A13.

Нов отчет демонстрира, че идната година серията iPhone ще употребява революционен процесор какъвто няма в нито едно друго устройство от промишлеността.

A12 е първият чип основан по 7nm технология, който се доставя в „ елементарен “ комерсиалния артикул тази година. Септември, новият А13 ще получи нов софтуерен ъпгрейд. Макар че към момента ще бъде по 7nm технология, ще се употребява нов развой, наименуван „ рискова ултравиолетова литография “ (EUV). Това значи, че Apple ще може да вмъкне още повече транзистори в едно и също пространство, което ще докара до повишение на продуктивността, както и до понижаване на потреблението на сила.

 Apple iPhone 12 ще употребява процесор какъвто няма никой различен в промишлеността

Докато други смарт телефони също ще употребяват 7nm чипове с EUV тази година, A13 и A13X на Apple евентуално ще обезпечат най-хубавото показване на пазара, надминавайки всичките си съперници, в това число процесорите, които зареждат преносими компютри и настолни компютри.

Това ни разкри нов отчет на Digitimes, който се концентрира върху финансовите резултати на TSMC до момента тази година. Скрит в отчета е забавен подробност за проектите на компанията за 2020 година. Според изпълнителния шеф Уей, TSMC ще бъде подготвена да стартира всеобщо произвеждане на идващото потомство 5nm чипове през първата половина на 2020 година. Според него търсенето на 5nm и 7nm процесори ще се усили с разпространяването на 5G мрежите.

Като се има поради, че TSMC е компанията, натоварена с производството на чиповете на Apple от серията A, елементарно е да се допусна, че някои (или даже повечето) от тези 5nm чипове ще зареждат предстоящите следващата година iPhone 12 и новите модели iPad Pro.

Когато А14 и А14Х чиповете започват идната година, те няма да имат еквивалент в смарт телефона или настолния бизнес. AMD преди малко пусна свои лични 7nm чипове за компютри и последващи генерации игрални конзоли, а Intel изостава още по-назад, като към момента се бори със личните си 10nm чипове.

С идването на 5nm технология при чиповете може да забележим първия A-сериен процесор, който ще бъде употребен в MacBook. В отчета няма индикация, че Apple ще употребява 5nm чипове за MacBooks, само че това сигурно би било разумно. Apple към този момент управлява своите планове за чипове и може да усъвършенства софтуера на компютрите, които зареждат. Компанията може елементарно да направи същото с macOS, изключително на платформа, която би имала забележителна маркетингова прелест. MacBook с 5nm чип A14 евентуално няма да има конкуренция на пазара.

5nm чипове ще донесат повече скорост и повишение на енергийната успеваемост на iPhone и iPad през идната година, а същите функционалности безспорно биха могли да се употребяват и за линията MacBook. Apple може също по този начин да сътвори специфичен 5nm чип за MacBook, който е доста по-мощен от тези на iOS устройствата. В последна сметка, преносимите компютри оферират повече свободно място за по-големи процесори. Те също могат да се оправят с чипове, които генерират повече сила и се нуждаят по дейно изстудяване.

Въпреки това, няма нищо, което да подсигурява, че Apple ще пусне ARM MacBook идната година. Продуктът също ще се нуждае от MacOS версия, която може да работи с чипове въз основата на ARM архитектурата.

Qualcomm евентуално ще направи същото нещо с Windows 10 и ARM компютри в близко бъдеще. Компанията към този момент има 7nm платформа за лични компютри, Snapdragon 8cx, и сигурно ще построи правоприемник, употребяващ 5nm технология, откакто тези чипове са подготвени за всеобщо ползване.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР