Всяко дете се нуждае от слънчева светлина за нормален растеж

...
Всяко дете се нуждае от слънчева светлина за нормален растеж
Коментари Харесай

Слънцезащитен крем за бебе: необходимост или маркетингов трик


Всяко дете се нуждае от слънчева светлина за естествен напредък и развиване. Под действието и се създава витамин D, който взе участие в образуването и укрепването на костната тъкан. Но както всяко излъчване, ултравиолетовите лъчи са рискови за нежната бебешка кожа. И тогава родителите са изправени пред доста въпроси: какъв да се избере? На какво да обърнете внимание при покупка? Как да го приложите вярно? Спрете да се притеснявате! Просто дружно с нас следвайте идващите рекомендации от педиатри в Съединени американски щати и Европа.
Какви свойства би трябвало да има подобен артикул, с цел да се смята за “идеален ”
Първо, потърсете термина " необятен набор " на етикета. Този тип крем ще Ви защищава както от UV лъчи (вредни за кожата), по този начин и от слънчево изгаряне. Освен това:
--> изберете отбрана с SPF 30. Многократно е потвърдено, че артикули с по-висок SPF не покачват доста защитата;натуралност. Съставът би трябвало да се основава на минерални филтри и билкови съставни елементи без ароматизатори. Активната съставна част в листата на съставките би трябвало да бъде цинков оксид или титанов диоксид. Това са физически бариери и те се всмукват по-малко в кожата от съставките в химическите слънцезащитни продукти;

навлажняване. Формулата се основава на растителни масла и субстанции, които имат овлажняващи и подхранващи свойства, които предотвратяват изсушаването на кожата. Освен това този крем би трябвало да има приятна текстура и липса на изразена миризма;водоустойчивост. Не забравяйте, че даже водоустойчивият артикул би трябвало да се нанася наново върху кожата на детето след къпане и потребление на кърпа;ако е допустимо, избягвайте слънцезащитни спрейове. Трудно е да се разбере какъв брой отмерено сте ги нанесли.
Освен това към момента няма пълноценни изследвания за вероятните опасности, когато детето вдишва такива кремове под формата на спрей.
Как да употребявате вярно детски слънцезащитни артикули, с цел да не нараните бебето
За да избегнете случаите, в които детето не харесва процеса на нанасяне на крема, е капризно и плаче, опитните родители оферират разнообразни тактики за нанасяне, да вземем за пример:
Дайте на детето си избор от два типа слънцезащитни артикули от марки, на които имате доверие. При избора на крем процесът ще подсети на детето нова забавна игра. Ако има няколко деца, тогава играта може да продължи: поставете няколко капки от крема на всяко от тях на раменете, гърба, ръцете, гърдите и ги оставете да се разтриват.  Намерете оптималната си норма на приложение. Това е изключително значимо за родители с деца от аутистичния набор или със сензорна сензитивност. Такива деца би трябвало да ползват крема върху всяка област на кожата настрана.Слънцезащитният крем се нанася най-добре със синтетична козметична четка. Купете особено за детето и го оставете интензивно да се маже, нанасяйки крема с необятни придвижвания.Детето би трябвало да се маже със слънцезащитен крем 20 минути преди да излезе на слънце. Ако детето Ви играе във водата или плува, нанасяйте още веднъж продукта на всеки 1-2 часа, за предпочитане по време на закуската на бебето. Докато бебето се храни, то се разсейва. Само 15-20 минути са задоволителни за лека закуска, която е нужна, с цел да може кремът да поеме.  Опитайте се да избягвате слънцезащитни артикули за бебета под 6 месеца. Вместо това пазете бебето си от слънцето и използвайте панама и облекла като отбрана.
В края на деня кремът добре би трябвало да се измие. За кожата на тялото използвайте душ гел и вода. Не забравяйте, че мицеларните артикули са противопоказни за детската кожа – те са единствено за унищожаване на грим. SPF се отстранява от лицето с вода и бебешко мляко. Необходимо е да избършете добре лицето, изключително бузите. След измиване можете да нанесете овлажняващ или успокоителен сътрудник.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР