Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна. Това заяви кандидатът за

...
Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна. Това заяви кандидатът за
Коментари Харесай

Гюров не бил Нострадамус: Разкритията на ГЕРБ за дипломата ми са „координирана акция и сценарии“

Всяка сложна обстановка прави обединението по-силна. Това съобщи претендентът за шеф на Българска народна банка от „ Продължаваме промяната “ Андрей пред Би Ти Ви във връзка дуела му за поста с представителя на съдружния му сътрудник Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

От една страна се съгласи с позицията на Христо Иванов от „ Демократична България “, че е било добре да има обща кандидатура на обединението и „ ние положихме старания в това направление “.

„ Имахме полемика също в пленарна зала, в която продължаваме смяната. Искахме удължение на времето за номинации и повече време за съвещания, както с обединението, по този начин и с опозиционните партии. За страдание, не бяхме подкрепени в тези наши старания “, сподели Гюров.
свързани новини38015на 01.04.202247699на 02.04.2022
От друга страна той съобщи, че е хубаво, че има двама претенденти, тъй като това приказва, че няма политически покупко-продажби и „ уговорени мачове “.

„ Мисля, че е доста позитивно, че в действителност в тази конкуренция има двама претенденти, които са готови за позицията и те съставляват доста разнообразни профили. С оглед на своето професионално минало предвид на профила, който показват като хрумвания за бъдещо развиване на банката, тъй че народните представители ще могат да създадат един избор, основан върху открити правила, които са дискутирани с всички парламентарни групи “, сподели Гюров.

Кандидатът на Политическа партия съобщи, че е изпратил „ предложения към безусловно всички парламентарно показани групи с готовност да се забележим, да проведем диалог, да показват своите визии и хрумвания за развиването на Българска народна банка “.

Гюров е безапелационен, че няма да влиза в сделки за своя избор на поста: „ До този миг съм приказвал с са парламентарните групи на Българска социалистическа партия, на „ Демократична България “, с обособени народни представители от ГЕРБ. С Движение за права и свободи имахме диалог предходната седмица, вероятно тази седмица още веднъж ще проведем по-широк диалог по тематиката. Това, което аз върша, е да показва своите визии за развиването на Българската национална банка и да отговори на въпросите, които парламентарните групи биха могли да имат. Това, което не върша, е да влизам в сделки в подмяна на обещания. Аз повеждам открит разговор, основан на правила и чакам рационалните хора в Народното събрание да ме поддържат “.

„ Ние сме в доста положителни професионални връзки с господин Каримански. Ние, както знаете, го избрахме за ръководител на Комисията по бюджет и финанси “, сподели Гюров.

„ Аз се надявам всички жители, всички народни представители да имат добра визия за това, което аз предлагам и поставям на масата и в последна сметка, в случай че господин Каримански бъде определен, аз му поисквам триумф “, добави претендентът на „ Продължаваме промяната “.

Запитан дали се усеща като Нострадамус (вчера водачът на Бойко Борисов го назова по този начин, визирайки неуместния факт - дипломата на е датирана през 2005 година, само че в нея се показват обстоятелства от 2008 и 2012 година, б.р.), той дефинира разкритията на като „ координирана акция и сюжети “.

„ Само да уточня нали, че тук става въпрос за регистрация на дипломата, а не за нейното битие. Процедурните правила изискват претендентът да има минимална просветителна степен магистър, тъй че извършвам всички условия. Има условие за регистрация на тази тапия за достъп до трудовия пазар отвън образователните заведения. Ако пристигна времето да стана гуверньор на Българската национална банка, до този миг ще бъдат направени всички нужни стъпки за регистрация на тази тапия “, съобщи Гюров.

Това съобщи във връзка повдигането на въпроса за регистрацията на докторската му степен от Виенския университет, само че не изиска да посочи кой седи зад тази офанзива, а единствено сподели, че тя е видна по това кои партии приказват за това при чуването му.

Що се отнася до последвалото бързо вписване на дипломата му, го дефинира като „ престарание на нашите сътрудници “.

„ Процедурите са били задействани и както излезна мнението на министерство на образованието предвид на високия публичен интерес, инспекциите са били направени. Те са служебни инспекции, те са били направени. В последна сметка виждате това е една техническа тематика, която няма отношение към чуването “, сподели Гюров.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР