Всяка партия от готвеното коалиционно правителство ще има вицепремиер. Това

...
Всяка партия от готвеното коалиционно правителство ще има вицепремиер. Това
Коментари Харесай

Последно: Петима вицета в новия кабинет

Всяка партия от готвеното съдружно държавно управление ще има вицепремиер. Това сподели пред публицисти съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев във връзка с подготовката на съглашението между бъдещите сътрудници.

" Току-що обсъдихме още няколко последни корекции, приказваме безусловно за едно - две фрази. Така че се надяваме окончателният текст през днешния ден да е завършен ”, сподели той. Василев уточни, че промените са по-скоро в общото съглашение и става въпрос за уточнение.

" Юристите обичат да разписват всичко по доста по-конкретен метод. В момента желаеме да го затворим, с цел да има текстове, които да минат на следващия ден - вдругиден през груповите органи на партиите ”, допълни Василев.

Той изрази вяра документът да бъде подписан преди края на седмицата. На въпрос дали са се разбрали всяка партия да има по един собствен консултант в министерство, Василев отговори утвърдително.

" 4-годишен мандат е заложен в съглашението. В момента, в който имаме финалния текст и той тръгне за утвърждение от политическите партии, ще го създадем обществен ”, уточни още Василев и разяснява, че това най-вероятно ще стане още преди подписването на съглашението.

Източник: БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР