Всяка национална трапеза се характеризира със своите традиции и порядки.

...
Всяка национална трапеза се характеризира със своите традиции и порядки.
Коментари Харесай

Последици, ако преядете със сирене

Всяка национална софра се характеризира със своите обичаи и порядки. Италианците са известни по света със своята паста и пици, испанците със своята паеля, скандинавските страни с рибните си деликатеси, поляците със своите желирани салати, австралийците с обичайния си десерт Лемингтън, англичаните с незабравимата композиция фиш енд чипс, германците с ароматните си наденички и други локални салами, японците със сушито си, китайците с приготвените в бързо запържените в уок ястия и така нататък и тъй наречените

Запитвали ли сте се обаче какво е особено да се слага на масата измежду балканските нации. Много простоц- няма по какъв начин един същински балканджия да седне на масата без самун и сирене. Не френско или швейцарско сирене, а най-обикновеното бяло сирене, особено най-вече за България.

От дребни сме привикнали да ни повтарят какъв брой потребно е бялото сирене, тъй като то е богато на калций, цинк, фосфор, протеини и мазнини, само че също по този начин изобилства и от витамините от А и В 12. Доказано е, че в случай че в действителност консумирате домашно сирене, което се подготвя от животни, които се хранят единствено с трева, вие бихте си набавяли цялостен коктейл от хранителни субстанции, в това число и витамин К2 и омега-3 мастни киселини. Повтаряме- в случай че сиренето е в действителност такова, каквото описахме нагоре, тъй като подобен артикул може все по-трудно да бъде открит.

Както ви е добре известно с никаква храна, колкото и да е потребна тя за нас, не трябва да се прекалява. В следните редове ще ви покажем какви са вероятните последствия от преяждане със сирене.

Какво ще стане, в случай че преядете със сирене

 Сирене

Газове и отичане

През последните години се следи наклонност към повишаване броя на хората, имащи нетърпимост към лактозата. Организмът им просто не може да я преработва, а в редица случаи те доста късно схващат, че имат сходен проблем. Ако хапвате даже и лимитирани количества сирене, само че усещате отичане на корема или поява на газовете, то безусловно се прегледайте дали това не се дължи точно на потреблението на сирене и млечни артикул.

Казеинът, който се съдържа в млякото, от което се създава и сиренето, може също да е проблем за хората, имащи алергии към казеин. Те не са по никакъв начин безвредно събитие, тъй като могат да причинят уртикария, отичане на лигавиците, кожни обриви, затруднено дишане и други Ако имате алергия към казеин, преяждането със сирене може да е извънредно рисково за вас.

Покачване на тегло

 Последици, в случай че преядете със сирене

Преяждането със сирене може да докара и до повишаване на тежестта, тъй като постоянно е прекомерно богато на мазнини. Имайте поради, че някои от по-скъпите твърди сирена са доста висококалорични. Типичен образец са т. нар зелено сирене Оси-ирати, Пармезан, Конте, Брофор и други Но и добре познатите ни Чедър, Гауда, Ементал, Рокфор и Бри са с калорийно наличие от над 350 на 100 г артикул. Освен че са и доста солени.

Заплаха за сърцето

Прекомерната консумация на бяло сирене крие опасности от сърдечно-съдови болести тъй като е богато на натрий. Особено рисково е за хората с високо кръвно налягане. В сходни случаи постоянно обезсолявайте сиренето и го консумирайте в лимитирани количества.

Гадене

И както сами се досещате, както може да се случи с преяждането с каквато и да е храна, просто можете да получите позиви за гадене. Представете си стомахът ни като балон, който въпреки и при препълване да не може да се спука, то по някакъв метод ще желае да се избави от това, което му е пристигнало допълнително. В случая не въздух, а каквато и да е храна, употребявана без мярка.

Затова нашият съвет е да хапвате по добродушно от празничните плата със сирена, с цел да се радвате на въодушевление и лекост в стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР