През следващите 7 дни времето до обяд ще е по-често

...
През следващите 7 дни времето до обяд ще е по-често
Коментари Харесай

Силни бури връхлитат България тези дни

През идващите 7 дни времето до обяд ще е по-често с раздрана облачност и относително хладно. В следобедните часове атмосферата ще е нестабилна с вероятни превалявания и гръмотевици, най-вече в планинските региони от Западна и Централна България, оповестява Meteo Balkans.

Над Източна вероятността за превалявания ще понижава, само че температурите като цяло ще са ниски за средата на май.

След късата пауза в понеделник, ново повреждане на времето чакаме от вторник. Около обяд от югозапад през страната ще премине атмосферно разстройване.

Отначало над планинските региони ще се развива купеста облачност и на доста места, най-вече южно от Стара планина ще превали и прегърми. По-приятно ще се задържи времето в Дунавската низина.

През идващите дни преваляванията ще са на повече места. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Температурите ще се намалят.

В сряда, още веднъж от югозапад ще стартира нарастване на облачността и над Югозападна и Южна България ще превали слаб до сдържан дъжд. Ще духа слаб до сдържан източен вятър.

Очакваните минимални ще са сред 7-9°С. Максималните ще се покачат и ще са ниски за този интервал на май, с оптимални стойности от 18-22°С.

През идващите дни ни чака стопляне и превалявания в следобедните часове и то най-вече над Западна България, а над останалата част от страната облачността ще е най-вече междинна и висока.

По-серизона конюнктура се задава към уикенда, тогава ще има условия и за по-значителни превалявания и мощни гръмотевични стихии.

Вятърът ще е слаб до сдържан от североизток, температурите постепенно ще се покачват и до края на седмицата ще са сред 20-24°С.

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.Както нееднократно сме подчертавали, сходни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен проект и е допустимо да претърпят промени, по тази причина следете и ежедневните прогнози на Meteo Balkans за най-навременните актуализации.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР