Всяка жена поне веднъж се е озовала в конфликтна ситуация,

...
Всяка жена поне веднъж се е озовала в конфликтна ситуация,
Коментари Харесай

5 техники, с които да защитите границите на вътрешния си комфорт

Всяка жена най-малко един път се е озовала в конфликтна обстановка, в която се оказва лесна цел на непознатия интерес, вместо да отбрани границите на персоналния си комфорт.

Като начало е значимо да разберете, че агресорите и манипулаторите постоянно употребяват единствено два трика, с цел да ви убедят да вършиме това, което е от изгода за тях.

Първата техника е техниката на дребните стъпки. Става дума за това да ви увещавам лека-полека, от най-малкия и малък подробност до най-значимия подобен. Съгласявате се да извършите на пръв взор сякаш безобидна услуга, а по-късно потъвате в работа до шия. Каквото и да ви кажат, не се заблуждавайте – това е планувано през цялото време.



Втората техника е техниката на тук и в този момент. Отсрещната страна ви кара да се чувствате длъжни, че тъкмо в този момент е моментът. Така ви се показват даден проблем, като че ли е толкоз незабавен, че надали не животът ви е заложен на карта. При сходни случаи постоянно се употребяват прочувствени закани, напън и обиди, само че можете да се предпазите от всичко това, като имате устойчиво самочувствие и знаете някои елементарни трикове за бърз и сполучлив отпор.

Руският психолог Алиса Левпетровска, създател на книгата „ Просто бит себе си “, споделя с читателите на WDay.ru своите пет ефикасни метода, които оказват помощ да защитим границите на персоналното си достолепие от натрапчиви и зли манипулатори:

Откъснете се от спора с техниката „ Не съм аз “.

Първото нещо, което пречи на дамата да отстоява себе си, са страстите. Веднага щом почувствате страдание, възмущение или боязън, кажете си: „ Това не съм аз “. След тези вълшебни думи сигурно ще почувствате, че сходни отрицателни страстите отслабват или изцяло изчезват. Простичката фраза „ това не съм аз “ оказва помощ да си напомните, че вие не сте вашия боязън, не сте вашия яд, не сте вашето възмущение – вие сте над него.



Дайте си време да се подготвите за отговора си.

Ако чувствате, че границите на прочувствения ви комфорт се поддават на напън, само че не знаете по какъв начин да реагирате, отделете си време. Кажете на събеседника: „ ще обсъдим това по-късно “ или „ би трябвало да се отдалеча “. Първо, ще имате време да разберете възприятията си и да намерите думи за отговор. Второ, отдръпването за няколко минути ще ви даде опция да успокоите надигащия се у вас яд и по този начин да избегнете връзката с нараснали тонове в резултат на прочувствения стрес. Най-важното е, не забравяйте да се върнете с верния отговор.

Отговорете учтиво, откажете тактично.

Никой не принуждава дамата да бъде груба, когато клони към отменяне. Вместо „ не “, постоянно можете да кажете нещо от рода на „ това не ме устройва, скърбя “. Между другото, да поискаш амнистия за отвод не е уязвимост, а вежливост. Също по този начин не забравяйте, че страхът да бъдете отхвърлени или унижени заради противоречие е просто боязън. В реалност за отхвърли ще бъдете оценени даже повече от преди.

Познайте себе си и своите граници посредством практиката на неуспех

Когато една жена рядко споделя „ Не “, границите ѝ стават транспарантни и незабележими. Понякога самият човек не схваща къде е границата сред „ допустимо “ и „ невероятно “, тъй като единствено като откажеш нещо, можеш да схванеш какво харесваш и какво не. Парадоксално, само че положителният съвет е следният: отхвърляйте допустимо най-често и ще забележите какъв брой прелестно е от време на време да се съгласите.

Включете харизмата

Анатомията на харизмата е формирана от две елементи: вътрешна (отнасяща се до метода, по който възприемаме себе си) и външна (отнасящ се до това по какъв начин нашите усещания и самокритика рефлектират върху метода, по който другите ни възприемат отвън). За да бъдат и двете елементи „ мощни “, вътрешният ви глас би трябвало да стане пълководец, лидер и асистент. Следвайте ползите си и правете единствено това, което сметнете за добре. Когато гласът ви стане по-силен, ще разберете какъв брой елементарно е да се противопоставите на мнението на другите. И какъв брой елементарно е да спечелиш хората на своя страна.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР