Всяка жена има поне бегла представа за собствената си сватба.

...
Всяка жена има поне бегла представа за собствената си сватба.
Коментари Харесай

Сватбата, която си е лично твоя - I

Всяка жена има най-малко бегла визия за личната си женитба. Някои даже „ виждат ” роклята и прическата, преди даже да са срещнали възможен кандидат- младоженец. Когато обаче и той е налице, както и съответното предложение за брак, нещата стартират да получават напълно действителни контури. Вдъхновената концепция да се обречеш на един мъж, да си най- красива и най- щастлива и всички да ти го пожелават, в близост да пърхат пеперудки и сърчица, балончета от шампанско, позагубва блясъка си. За сметка на всевъзможни досадни детайлности и ритуали, извадени от нафталина на бабите и лелите, които не стопират да те засипват с безумни обреди. „ Защото по този начин се прави ”.

Сценарият е идентичен – взимане/ „ пазаруване ” на булката от вкъщи на родителите и, съпроводено с оркестър, погача, петел в ръцете на кумовете. Следва бибиткане в колона от коли до Гражданското, а там те чака някоя отнесено ухилена служителка с професионална интонация и отработена тирада. Отпред се снимате и вероятно минавате още един път в черква, с цел да са почетени всички закони – и всемирски, и религиозни. Следва напредването с оглушително бибиткане до ресторанта. Там диджей на междинна възраст ( единствено те имат предпочитание да се занимават с сходен жанр мероприятия ) или лице от ресторанта стартира една гала, от която свят да ти се завие – менчета, чаши, вездесъщата погача ( зареждането от страна на свекървата ), жартиери, тортата, букета....и още доста, доста. Зависи в кой град живееш, само че церемонията е цялостна със всевъзможни обреди и ритуалчета в друг ред. Вероятно може на някои да е занимателно и това в действителност да е най- запаметяващия се миг в досегашния живот. Но е прекомерно допустимо да не е по този начин за теб, нали?!

Това е твоята женитба и ще си я направиш както искаш. Можеш даже да не поканиш четвъртата ти братовчедка, която не си виждала от това едно лято на село. Най- значимият човек са не майка ти, свекървата и която и да е веща познавачка и ръководителка на фамилни ритуали. Най- значимата си ти и твоят човек.

Затова ти предлагам някои хрумвания, по какъв начин да съкратиш ритуалите, речите и да направиш твоята мечтана женитба.

Поговори с обичания. Сравнете отзиви, показа, кое след кое следва, кое по какъв начин и къде да се направи. Дори и кой по какъв начин ще е облечен. Да не се окаже, че това е денят „ рокля- сатен- тюл- дантела ” за теб, а за него – денят „ и- на сватбата- с- кецове- и- ризка ” за него. Не се нагърбвай и не поемай цялата организация, единствено тъй като си център на внимание и всичко би трябвало да стане както тъкмо ти го искаш. Женихът също има, и то не второстепенна, роля. На множеството сватби, на които съм била, младоженецът е един усмихнат нервак, към който кръжи я булката, я някоя енергична родственик и му споделят: „ в този момент ти тука, в този момент отиди там ”.

Определи мястото. Може да си имала даже от дребна някое обичано място, някоя канара или морския бряг и да си мечтала там да се вречеш във безконечна обич. Е, в този момент това е изцяло осъществимо. Бракосъчетаването може да се организира на мечтано от тебе място, така наречен изнесен обред. Поинтересувай се какъв брой се заплаща в допълнение и дали определеното място влиза в пълномощията на длъжностното лице от твоя град. Защото в случай че искаш да се омъжиш на някоя полянка в гората, там ще ви ожени кметът, в чиято община е включена полянката. Може да се наложи да подпишете авансово в гражданското единствено със очевидци, а на самата женитба длъжностното лице да повтори в цялата си цялост ритуала по бракосъчетаването. Ако превозът е доста труден, примерно, можете да ви оженят непосредствено в ресторанта или там, където сте избрали да е купонът. Така не се губи време и се стартира напряко с празненството. Вие решавате.

Аранжирай украсата. Ако сте сръчни, имате време, опция и въображение в остатък – може да си я извършите сами. Какво толкоз – балони, панделки, цветя – както ви харесва. Ако не желаете да се чудите какво да я вършиме след това или нямате опция, може да наемете организация, въпреки и единствено за украсата. Те разполагат с арка, пред която да застанете, имат контакти на цветари и аранжори и работят с тях с отстъпка. Хората от организацията идват, украсяват, след това си прибират украсата. Важно е да се разберете с тях, каква част от пакетите им желаете и дали самата декорация е по ваш усет, от време на време може да е много натруфена, бъдете твърди с тях.

Избери музиката. Музиката на едно празненство е един от най- значимите съставки на запаметяващото се изкарване. Какво е женитба без танци и песни?! Разбира се, че можеш да се довериш на експерт – те имат ресурса и техниката. Но не забравяйте да се разберете за стиловете музика, поради вашия усет и възрастта на гостите, примерно. Да не се окажат в неговите дискове най-вече хора и диско- шлагери от 90-те, в които няма нищо неприятно, несъмнено, стига на вас и гостите да ви харесват. Вие също можете да си извършите плейлист с желаната музика и просто да я предадете на хората от ресторанта. Нека тя да има задоволителна дълготрайност, имайте и авариен файл и притежател, с цел да не ви попречи елементарна техническа неточност на празника. Помисли и за първия танц като съпрузи.

Фотограф. Не бих ти предложила да се откажеш от фотографа. Така хем всички посетители ще са на фотосите, хем те просто стават по- положителни. Наистина. Колкото и за добър фотограф да се имаш или фотоапаратът да е от по- висок клас – остави се на експерт. Погрижи се всеки посетител да има диск със фотосите. Може някои да са ретуширани или черно- бели.Продължава: Сватбата, която си е персонално твоя - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР