Всяка година от десетки книги оживяват пълнокръвно на екрана, като

...
Всяка година от десетки книги оживяват пълнокръвно на екрана, като
Коментари Харесай

7 филма, базирани на книги, които да не пропуснем през 2022г.

Всяка година от десетки книги оживяват пълнокръвно на екрана, като дообогатяват визиите, които сме носили в съзнанието си дълго.  Макар мнозина да роптаят против миналата 2021г. и, истината изисква да признаем, че тя си имаше очарователни страни. Почерпи ни да вземем за пример с известни акомодации на книги, в това число научнофантастичния епос на Франк Хърбърт - „ Дюн “, нео уестърнът на Джейн Кампион - „ Силата на кучето “ (The Power of the Dog) и престъпния трилър с Лейди Гага „ Домът на Gucci “. Изгледите за 2022 година са за изключително обещаващи екранизации в разнообразни жанрове. Затова и събрахме няколко литературни заглавия, които сме разчувствани да забележим на нашите екрани.

„ Доводите на разсъдъка “

Всяко момиче знае, че срещата с Джейн Остин на страниците на книга, постоянно подтиква да вдигнем най-малко една концепция по-високо брадичката си. Предстоящата екранизация на „ Доводите на разсъдъка “ идва откакто се насладихме на друга нейна творба, която оживя на огромния екран – „ Ема “. Настроени сме оптимистично, защото с днешна дата е известно, че ще забележим в основната роля Дакота Джонсън.

Последният разказ на Джейн Остин неслучайно е считан за най-остроумният, най-саркастичният и най блестящият като жанр. Остин разказва работата си като „ малко късче слонова кост, не по-голямо от няколко сантиметра, което обработвам с толкоз нежна четка, че макар големите ми старания, резултатът е съвсем неосезаем ”. Отвъд нейната невзискателност обаче, ясно прозира майсторството, което постоянно ще ни вълнува. Без значение на какъв брой сме години.

 
               

„ Блондинка “

През годините доста беше казано, написано и снимано за Мерилин Монро и през 2022г. още веднъж ще излезе биографичен филм за звездата. „ Блондинка “ е разказ от 700 страници от Джойс Керъл Оутс, номиниран за премията „ Пулицър “, който споделя с въображение в полето на фикцията за персоналния живот на Мерилин Монро. Ана де Армас влиза в ролята на холивудската икона и въпреки филмът към момента да не е получил публична дата от Netflix, умерено може да се потопете в дебелата книга или да гледате осъществяването на Мишел Уилямс в " Моята седмица с Мерилин ".

 
               
 

 

„ Смърт край Нил “

Агата Кристи е известна по целия свят с неповторимите престъпни мистерии, които детектив Еркюл Поаро постоянно е подготвен да разплете. „ Смърт край Нил “ не е първата екранизация, въодушевена от положителния усет на Агата Кристи. „ Убийство в Ориент Експрес “ от 2017г. се похвали със забележителен триумф със звездния си актьорски състав. По всичко обаче наподобява, че „ Смърт край Нил “ няма желание да му отстъпва - Гал Гадот, Ема Макеи и Кенет Брана дават обещание да ни заинтригуват след дългото отсрочване на премиерата. Официалната дата е 11 февруари 2022г.

 
               

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР