Всяка година ни тормози фактът, че по празниците се сяда

...
Всяка година ни тормози фактът, че по празниците се сяда
Коментари Харесай

11 дни до Коледа: 5 съвета как да не пълнеем по празниците

Всяка година ни тормози фактът, че по празниците се сяда от маса на маса, а това подготвя към повече ядене и пийване. За благополучие към този момент има повече информация за това по какъв начин да се насладим на фамилните мигове, без да се тормозим за това, че ще качим няколко непотребни кг, написа Edna.bg. 
В тази публикация ще ви дадем няколко скъпи съвета за това по какъв начин да се храните здравословно по празниците, без да се лишавате и тормозите. 
Вижте кои са те: 

Преформулирайте мисленето си 
На първо място, би трябвало леко да измененията метода и разбирането си за празника и да си обещаете, че ще се опитате да изпитате приятни страсти освен от храната. Пълният стомах надалеч не е задачата на тези празници. „ След празниците ще стартира диета, ще недояждам, ще упражнявам ” - доста хора разсъждават по този метод и това е огромна неточност. Знаете ли до какво водят сходни мисли? Осъзнавайки, че компликациите предстоят, мозъкът ви ще ви принуди да ядете повече, тъй като към този момент сте начертали пътя на „ рестриктивните мерки в бъдещето “, което значи, че е време да се запасите колкото е допустимо повече. 
Преди хранене изпийте чаша топла вода 
Тази техника ще притъпи малко глада ви. И като цяло по време на тези празници си поставете задачата освен да ядете вкусна храна, само че да вземем за пример да си създадете здравословни привички, които да въведете в всекидневието си. Можете да започнете, като пиете топла вода един час преди всяко хранене. 

Започнете храненето със зеленчуци 
Зеленчуците са с ниско наличие на калории и високо наличие на фибри и ще ви накарат да се чувствате сити, като ще оказват помощ да контролирате скоковете на кръвната захар, тъй че да не ядете толкоз доста, колкото другояче бихте могли. 

Не яжте в движение 
Никога не яжте под стрес, тъй като напрежението води до конвулсии в стомашно-чревния тракт. Яденето в това положение несъмнено не е добра алтернатива.  

Намерете потребни аналози 
Даваме ви някои хрумвания за това по какъв начин да замените обичаните си калорични храни с по-здравословни варианти: 
Вместо майонеза в салатите използвайте кисело мляко (или примес от двете).  
Вместо салами от магазина с консерванти и захар, използвайте варено пилешко филе или домашна шунка. 
Вместо свинско месо, изберете пилешко. Гарнирайте със сурови или задушени зеленчуци - те могат да бъдат доста вкусни, в случай че се подготвят вярно. 
Вместо масло, използвайте крема сирене. Има доста по-малко калории и по-добри макронутриенти.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР