Всяка друга опция освен ДБ за трети мандат вече значи,

...
Всяка друга опция освен ДБ за трети мандат вече значи,
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Мандат на ДБ е единственият останал шанс на този парламент

Всяка друга алтернатива с изключение на Демократична България за трети мандат към този момент значи, че той цели неуспех и длъжностен кабинет. Мандат на Демократична България е единственият останал късмет на този парламент. В него Демократична България би трябвало да съчетае несъчетаемото - да резервира волята за Промяна с основните лостове на КП върху нея и да получи поддръжката на Има Такъв Народ, само че с несъгласие върху лицата и делата им във властта.

Да, задачата е патриотична - трите месеца длъжностен кабинет са задоволителни да върнат всичко до кота 0 на Промяната или тъкмо там където свърши последния длъжностен кабинет: с примат на съветския пред нашия дневен ред, най-видно в енергетиката.

Но даже и програмен - както оферират от Демократична България - то този по знамение случил се кабинет мъчно ще опази хазната от дългите ръце на задкулисието или от блокаж на работата му, в случай че тези ръце бъдат отново ударени. Просто от клептократ става патрЕот, само че не и родолюбец.

И кабинетът да свърши работа без заслугите да станат активи на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи за идващите избори. Защото това ще е краят на Промяната.

Явно ще би трябвало отново да се избира по-малката вреда. Или както споделяме - по-малкото зло.

Евгений Кънев,
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР