ВСУ в Бахмутското направление активно използват американски станции за контрабатарейна

...
ВСУ в Бахмутското направление активно използват американски станции за контрабатарейна
Коментари Харесай

„Толкова много цели не сме виждали никога преди.“ 3000 FPV дрона за отбраната на Авдеевка

ВСУ в Бахмутското направление интензивно употребяват американски станции за контрабатарейна битка AN/TPQ-50. На фронта идват нови сили на украинската войска, влизат немски танкове Леопард. Киев привиква незабавна среща със западните донори. Репортажи от фронтовете на СВО и други вести.

В Запорожкото направление съперникът отбелязва нашата интензивност. След масиран артилерийски обстрел съветската щурмова авиация нападна опорни пунктове на съперника в региона на село Работино. Авиацията се насочи към скупчването на живата мощ на украинските въоръжени сили, употребявайки тежки планиращи бомби.

Като цяло съветската войска напредна добре през последните дни в сектора сред Работино и Вербовое. Военни специалисти считат, че задачата е последователно да се изтласкат украинските войски от Работинския перваз и последователно да се възвърне контролът над селото.

– написа телеграм каналът Condottiero.



FPV дроновете са изпили доста кръв “

В Бахмутския сектор на фронта сега се водят яростни борби в региона на село Хромово и стратегическите височини западно от Клещеевка. Противникът отбелязва, че се развива доста сложна обстановка в посока Часов Яр. В същото време съветската войска затвърждава позициите си в региона на Богдановка.

Но би трябвало да помним, че самият Часов Яр се намира на височина. Това значи, че без угнетяване на вражеската артилерия ще бъде доста мъчно да се напредне. В същото време врагът не седи със скръстени ръце. Украинските въоръжени сили интензивно употребяват американските станции за контрабатарейна битка AN/TPQ-50. Противникът разполага с задоволително такива, което основава огромни компликации при угнетяване на огневите позиции на украинската войска.

Боец от Бахмутското направление с позивна „ Тъмни “ оповестява:

Котелът “ се затваря с тропот

Интензивните боеве не престават на северната издаденост на Авдеевка. Руснаците постепенно, само че несъмнено се придвижват напред, в това число в северозападния сектор около ж.п. линията.

Украинската войска трансферира запаси в региона на обитаемоте места Новокалиново и Бердичи. Регистрирани са забележителен брой западни бронирани машини, в това число танкове Leopard и бойни транспортни средства на пехотата Bradley.

– написа телеграм каналът „ НгП раZVедка “.

Междувременно от южния и северния завършек на Авдеевка до Орловка остават 4 км. Противникът чака до 10 януари „ котелът ” към града да бъде изцяло завършен.

Правилата на играта са изменени

От нощта до сутринта съветската войска нанесе масирани офанзиви на територията на Украйна. Изглежда, че са употребявани всички вероятни оръжия. Записани са повече от 100 удара. Използвани са крилати и балистични ракети, както и дронове-камикадзе „ Гераниум “, направени от усъвършенствани материали и с реактивни мотори.

В Лвов, Черкаси, Киев, Одеса, Днепропетровск и Харков се чуха детонации и бяха изстреляни ракети от 18 самолета ТУ-22М3 и ТУ-95МС. Използвани са муниции X-22, дружно с примамки. Освен това действаха и ракетни оръжия с наземно базиране.

– сподели представителят на Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили Юрий Игнат.

По предварителна информация са наранени:

Съоръжение от сериозната инфраструктура на Лвов;

Яворовски полигон;

Военен склад в Киев;

Сградата на ракетно-космическото дружество " Артьом " в Киев, където се създават ракети и БПЛА;

База на Противовъздушна отбрана в региона на Киев;

Складове в Харков;

Академия на сухопътните войски в Лвов;

В Днепропетровск има съществени опустошения в Южмаш, където се създават и съхраняват ракети Storm Shadow.

Украинските медии означават, че усъвършенстваният материал на корпусите на „ Гераниум “ гълтам радиосигнали. Поради това радарните комплекси го откриват по-трудно. В същото време е доста мъчно да се смъкна от зенитните оръдия заради новия реактивен мотор – дронът в този момент се движи прекомерно бързо. Това доста понижи успеваемостта на мобилните екипи.

– отбелязва “Легитимний ”.

Масираните офанзиви против военни и инфраструктурни обекти в Украйна не са „ отговор за Феодосия “. По-скоро това е проява на „ към момента не сме почнали “ и отказване на „ формулата за мир на Зеленски “, споделя създателят на телеграм канала „ Образ на бъдещето “:

Трябват повече пари

Отстъплението на украинската войска от Маринка се отрази зле на интернационалната поддръжка за Киев. Тя към този момент отслабва от няколко месеца и ще става още по-лошо. Това написа The Telegraph, базирайки се на мнението на пенсионирания английски полковник Ричард Кемп.

Подкрепата за Украйна пресъхва заради вътрешни проблеми в западните страни и войната в Близкия изток. А неуспехите на украинските войски на фронта утежняват още повече обстановката. Следващата година ще бъде решаваща за Европа, счита почитан боен.

В същото време Bloomberg оповестява, че украинският министър председател Денис Шмигал е алармирал и е изискал незабавна среща със западни донори в Киев през януари заради „ извънредно високата неустановеност “ във връзка с бюджета на страната. Украинските управляващи не могат да чакат до март за решение на този проблем.

Политологът Юрий Якор в диалог с кореспондента на Царград означи, че в действителност единственото, което остава на украинското управление, е да проси и упорства да му се дадат пари. Доходите им от дълго време са доста по-ниски от разноските, а желанието за укриване на налози от дълго време се е трансформирало в народен спорт. Можеха да разчитат единствено на непознатите страни, които по най-подъл метод внезапно отхвърлиха да заплащат за нечий непознат прием.

– счита специалистът.

Рано е да се надяваме, че Украйна ще откаже обществени заплащания, само че въпреки всичко този ден ще пристигна. И тогава Русия ще би трябвало деликатно да следи настроенията на новите си жители. Украинците са привикнали, по инстикт, да хапят ръката, която ги храни.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР