ВСУ са нанесли поредни успешни удари по Антоновския автомобилен мост

...
ВСУ са нанесли поредни успешни удари по Антоновския автомобилен мост
Коментари Харесай

ВСУ удариха за пореден път Антоновския мост, има нови повреди, унищожена е техника за ремонта му -

ВСУ са нанесли следващи сполучливи удари по Антоновския авто мост през река Днепър в покрайнините на Херсон, оповестиха в обществените мрежи очевидци, които разгласиха видео и фотоси от офанзивата. Украйнските сили са обстреляли моста с HIMARS, настояват съветските източници, които удостоверяват провалите. За извършената офанзива заяви и говорителката на обединявания пресцентър на ВСУ Наталия Гуменюк.

Заместник-ръководителят на следената от Русия военно-цивилна администрация Кирил Стремоусов съобщи пред РИА Новости, че ВСУ са направили нахлуване против моста, само че при офанзивата имало единствено одно проваляне. При удара е била унищожена строителна техника - фургон с принадлежности и бетонобъркачка, само че носещите колони на Антоновския мост и осветителните стълбове били невредими. " Критични опустошения няма. " - съобщи Стремоусов.

Също тази нощ ВСУ са поразили и Дариевския мост през река Ингулец наоколо до Водноелектрическа централа в Каховка в северната част на Херсонска област. Освен в регионалния център гърмежи в окупираната част на региона са чули още в Скадовск, Чернобаевка, Чаплинка, Альошки и Нова Каховка.

На 27 юли украинската войска благодарение на HIMARS нанесе точкови удари по Антоновския мост и, на процедура, го направи негоден за превозването на военно съоръжение и тежка техника, а съветските сили бяха принудени да изградят наоколо понтонен мост. На 31 юли окупационните управляващи бяха почнали ремонт на моста като се опитваха да покрият с бетонни плочи развалените сектори на оборудването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР