Вслушвайте се в мъдрите думи на народни представители! Старайте се

...
Вслушвайте се в мъдрите думи на народни представители! Старайте се
Коментари Харесай

Как да живеем със 138 лева социална пенсия?

Вслушвайте се в мъдрите думи на народни представители! Старайте се да попиете тяхната талантливост!

Нямате пари? Не ви стигат 138 лв. пенсия? Искате да живеете? Оплаквате се, че не можете?

Дръжте се като сухи гъби и ще бъдете напоени с народноизбраническата заръка.

Нека създадем една сметка и да забележим.

Първо. Спрете да пушите. Пушенето е нездравословно. От цигарите може да умрете. Това, несъмнено, е позитивното им деяние. Отрицателното им такова е, че костват пари. Ако пушите по една кутия дневно и спрете цигарите ще спестите приблизително по 150 лв. на месец.

Спрете да пиете. Пиенето може да ви убие. Това е добре, стига да не коства пари. Ако пиете по една стограмка дневно и спрете - за месец ще спестите приблизително 50 лв. месечно.

Спрете кафето. Кафето подвига кръвното. И то може да ви затрие. Дотук добре. Лошото е, че коства пари. Спрете кафето и ще спестите по към 30 лв. месечно.

Яденето е потребно. От него може и да не се почине, което е тъжно. Още по-тъжно е, че коства пари. От прекъсване на ястие може да пестите най-малко по 600 лв. месечно.

Всички знаем, че токът е рисково нещо. Ако не ви убие незабавно - ще ви убие последователно. Ще ви изсмуква паричките. Поне петдесетачка на месец. Затова го спрете.

Не карайте автомобил. Това са винетки, промяна на гуми, застраховки, бензин... Поне 250 лв. месечно.

Спрете секса. Сексът е разход. Това почерпки, вечери, парфюми, презервативи... Спрете секса! Така няма да имате деца. А всички знаете децата какъв разход са. Поне 500 лв. на месец. И това преди да стартират да учат.

Не приказвам за медикаменти, интернет, кабелна телевизия, облекла. Все капризи и ненужни неща.

Ако се придържате към горепосочените препоръки, ще може да си докарвате приблизително по 1600 лв. месечно.

Това никак не е зле за човек с 138 лв. обществена пенсия. Нали?

Ако яденето ви липсва отдайте се на йога. Така ще можете да се храните непосредствено от слънцето, единствено че внимавайте през лятото с цел да не преядете, че след това би трябвало да отделяте пари за фитнес.

И един финален съвет. Безплатен. Спрете да дишате. Така ще умрете, само че изцяло гратис, и един път вечно ще се отървете от разноски. Така страната ще може да си спести 138 лв.. Мислете отговорно, държавнически, въпреки всичко.

Ако тези препоръки не ви харесват и въпреки всичко желаете да се придържате към баналното ястие – лапайте патките. Тоест, хранете се най-вече с патешко месо. То е хранително и мазно и ще ви засища за по-дълго време.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР