Вследствие от проливните дъждове в Етрополе балканският град е обхванат

...
Вследствие от проливните дъждове в Етрополе балканският град е обхванат
Коментари Харесай

Потопът продължава. Шок и ужас в град в Балкана!

Вследствие от проливните дъждове в Етрополе балканският град е обзет от боязън и смут. Нивото на водата в реките на града остава доста високо.

В късните часове на вчерашния ден беше оповестено отчасти бедствено състояние, откакто реките Малък Искър, Ябланица и Вранещица излязоха от коритата си и наводниха къщи и улици.
-->
Няма данни за потърпевши или бедстващи хора, съобщи пред Българска национална телевизия заместник-кметът на града Росица Христова.

" Няма потърпевши хора, само че е комплицирана ситуацията. Всички реки на територията на общината излязоха отвън коритата си. Късно нощес един от огромните мостове пред помпената станция е паднал има десетки наводнени къщи в града и селата ", сподели тя.

Кризисният щаб в града продължава работа, защото и през днешния ден се чакат интензивни превалявания. Предстои да бъдат разказани вредите и да се обясни от какво имат потребност засегнатите от бедствието хора.

" Хората споделиха, че такова нещо скоро не са виждали. Това се случи заради изобилните двучасови превалявания на територията на община Етрополе. Чувало се е бумтене, водата е преливала отвред и хората се надяват да не се повтори още веднъж ", сподели заместник-кметът.

Заместник-кметът е безапелационна, че всички речни корита са изчистени и дъждът е единствената причина за наводнението. Вчера на помощ са се притекли екипи на пожарната, като е изпомпана водата от пречиствателната станция и засегнатите домове.

В Етрополе има две системи за предизвестие и управляващите незабавно имат опция да реагират, уточни още Росица Христова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР