Всичко зависи от степента и обстоятелствата, коментира Росен ЙордановВсички са

...
Всичко зависи от степента и обстоятелствата, коментира Росен ЙордановВсички са
Коментари Харесай

Криминален психолог: Всички са способни да извършат убийство

Всичко зависи от степента и събитията, разяснява Росен Йорданов

„ Всички са способни да извършат ликвидиране. Всичко зависи от степента и събитията ”. Това разяснява престъпният психолог Росен Йорданов.

„ В моя опит в работата ми съм се натъквал на удивителни случаи. На хора толкоз приятни за близките, спокойни, а са способни да извършат непредвидени за тях неща. Всеки е кадърен да го извърши, зависи в какъв миг и в какво положение е изпаднал ”, разяснява някогашният заместник-директор на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Що се отнася до убийството на журналистката Виктория Маринова и килъра й, Йорданов съобщи:

„ В човешкото държание има закономерности. Трудно ми е да допускам, че има подбуждане, че има съучастничество в самото действие. В голям % от случаите, когато става дума за такова действие, то нормално е дело на един човек, воден от личния си нагон и подтик. 99% от тези хора са вменяеми ”.

„ Думата умопобъркан ще я обясня за 100-ен път. Това е занижен почит към нормите, разпоредбите. Това е некадърност да удържаш личните си стремежи в публично допустимите коловози ”, разяснява Йорданов. „ Със сигурност има и генетични фактори, и фактори, свързани със средата, възпитанието, въздействия. Силно се колебая, че сходен вид характери ще изчезнат от обществото ”.

По думите му такива хора не се разпознават от първия път.

„ Станахме доста толерантни към психопатните прояви в всекидневието. Най-лесно е да се качите да карате автомобил и ще се натъкнете на извънредно психопатни прояви в хората ”, съобщи Йорданов. / Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР