Всички знаем, че закуската е най-важното хранене, но много малко

...
Всички знаем, че закуската е най-важното хранене, но много малко
Коментари Харесай

Разберете дали закуската ви не ви прави дебели

Всички знаем, че закуската е най-важното хранене, само че доста малко хора са наясно, че хапванията в промеждутъка от ставането до обяд може да се окажат сериозни за струпване на някой и различен кг.

Кои са случаите, при които сътворяваме предпоставки за пълнеене вместо намаляване и по какъв начин да го предотвратите?

Мислете преди да ядете

Един от подлите моменти за отслабващите е при започване на работния ден, когато сътрудниците идват с разнообразни неща за закуска или похапване до времето за обяд. И неизбежно пощипвате от това или това. Спрете, фокусирайте се върху задачата си, дишайте надълбоко и помислете кое е по-добре – усета на баничката на момента или постигането на задачите ви и страхотното ново тяло, с което ще се сдобиете.

Не се подлъгвайте по соковете

Вероятно в бързината да свършите всичко ви е доста по-удобно да започнете деня си, като изпиете чаша с портокалов сок, платен от магазина. Не се подлъгвайте. Пакетираните сокове са цялостни с консерванти и захар и една чаша от тях ще ви “зареди ” с обичайно количество калории. По-добра концепция е да изпиете чаша вода и да изядете един портокал. Плодът ще ви даде витамини и минерали и фибри, които ще оставят чувство за задоволеност.

Закусете по верния метод

Кексчетата, вафличките и кроасанчетата са бърза и лесна закуска, само че не и здравословна. Препечен самун с парче сирене, овесени ядки, нискомаслено кисело мляко, чисто месо или варени или пържени яйца са измежду най-хубавите разновидности за закуска.

Не се поддавайте на изкушението

Сладкишите за закуска са доста вкусни, само че когато това е първото нещо, пред което сте изправени сутринта, пробвайте се да устоите. Всички сладки вкуснотийки ще провокират само внезапно повишаване на кръвната захар, последвано от внезапен спад в силата и възприятие за апетит, което ще ви накара да грабнете снаксовете още преди обяд.

Не се отхвърляйте от кафето

Не е нужно да се лишавате от чашата ароматно кафе заран. Ако нямате сензитивност към кофеин или здравословно положение, което изисква прекъсването на кафето, то може апетитен и натурален метод да подобрите настроението си и мозъчните функционалности. Ако обаче се нуждаете от повече от една чаша, може би имате нарушавания в съня, в последна сметка кафето не може да замести съня.

Внимавайте с добавките към кафето

Не кафето, а това което добавяте към него натрупа килограмите. Захар, аромати. бита сметана, течна или суха сметана – всичко това трансформира кафето в калорийна бомба. А в случай че изпивате повече от едно кафе дневно, сещате се сами какъв брой доста калории поемате. Опитайте се да се научите да се наслаждавате на “голо ” кафе, като започнете със слагането на по-малки и по-малки дози захар и сметана.

Бъдете подготвени, когато почувствате апетит

Ако постоянно бързате за работа и пропускате закуската, изберете си здравословни неща за похапване. Ключът към здравословното хранене е в планирането, считат експертите. Запасете се с потребни неща, които да си хапвате, в случай че сте пропуснали закуската и преди обяд.

Не отхвърляйте изцяло вендинг машините

Ако разполагате с автомат за закуските в офиса си, да вземем за пример, не отхвърляйте изцяло като опция да си намерите потребна закуска – пакетчета с ядки да вземем за пример.

Запомнете тази мантра

Спомнете си и запомнете онази толкоз вярна приказка – “закуската си изяж самичък, обядът показа с другар, вечерята дай на врага ”. Повтаряйте си го денем и бъдете сигурни, че сте на крачка от здравословното тегло.

Не разчитайте на енергийни барчета

Често служат за ядене в придвижване, само че доста от тях са цялостни с калории и много повече захар, в сравнение с се твърди в рекламите им. Много по-добре да хапнете дребна филийка от пълнозърнесто хлебче, намазана с фъстъчено масло. Може да си приготвите такива мини сандвичи и да си ги държите в хладилника в офиса, с цел да имате денем.

Внимавайте с коктейлите

Подобно на соковете, с които залъгваме глада, и коктейлите са същински калорични бомби. Ако сте пропуснали закуската и сте се отправили с сътрудниците за закуско-обяд, внимавайте с питиетата.

Направете закуската наложителна

Наложете си да придобиете навика да закусвате. Дори към момента да се чувствате сити от вечерята, хапнете нещо на закуска. А тежките вечери претрупват организма ви и нарушават съня. Дори и да си позволите да преядете на вечеря от време на време, не забравяйте, че в последна сметка не сте давали на тялото си потребни субстанции от вечерта и не трябва да пропускате закуската.

Пийте вода на закуска

Добре е да добавите към закуската чаша вода. Водата ще ви хидратира, ще се почувствате сити и удовлетворени.

6 безусловно съвършени комбинации от храни
Колко протеини са нужни, с цел да отслабнем?
5 мита за плоското коремче
Да отслабнем без диети

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР