Всички знаем , че закуската е най-важна. Тя зарежда тялото

...
Всички знаем , че закуската е най-важна. Тя зарежда тялото
Коментари Харесай

Ако се събуждате сега: Няколко идеи за полезна закуска

Всички знаем, че закуската е най-важна. Тя зарежда тялото ни след съня и ни дава сила за ежедневните отговорности. Точно за това би трябвало деликатно да сортираме какво да закусваме. В течение на времето обичайните мазни банички, пържените филии, пържените яйца и наденички потвърдиха, че надалеч не са подобаващи за закуска. В началото на деня, човек би трябвало да одобри по-голямо количество белтъци, плодове и ядки, които да му дадат нужната сила, само че не и да основат чувството за тежина в стомаха и да породят желанието да се върнем още веднъж в леглото. Опитахме се да подберем някой предписания за закуска, които нямат да ви лишават доста от времето ви, с цел да ги приготвите, а в това време са извънредно потребни за вас и за цялото ви семейство.

Сандвич с пуешко

За него ще ви е нужен пълнозърнеста филия самун, която би трябвало да я намажете с масло, да сложите пуешко филе, може да добавите и малко настърган кашкавал и да запечете във фурната. Този сандвич не лишава доста време, само че в случай че закъснявате и не може да изчакате запичането на първото ни предложение може да извършите леден сандвич. За него ще са ви нужни филия пълнозърнест самун, която да гарнирате с намачкано авокадо и настърган кашкавал. С тези три съставки и минимално време, ще се сдобиете с в действителност засищаща и здравословна закуска.

Сандвич с бадемово масло

Всички сме гледали американски филми и в не малко се загатва за фъстъченото масло и какъв брой вкусно е било. Така е, само че бадемовото не отстъпва по нищо, просто е по-полезно. За това още веднъж може да заложите на пълнозърнеста филия, намазана с бадемово масло, съпроводена с грейпфрут. Наистина доста здравословна и вкусна композиция.

Плодова салата

Тук към този момент комбинациите са доста. Просто може да нарежете от всички плодове, които имате и да прибавите още нещо по ваш усет. Пример: киселото мляко е извънредно подобаваща съставна част за вашата плодова салата, също по този начин може да добавите канела, която в действителност е една фалшификация, което може да ви помогне в загубата на непотребни килограми, може да добавите разнообразни типове ядки, за предпочитане несъмнено те да бъдат сурови, също по този начин плодовете стават още по-вкусни с мед, който придава наслада, само че в това време е доста потребен, за разликата от елементарната рафинирана захар.

Плодове с извара

Може да ви прозвучи необичайно, само че комбинацията на плодове с обезмаслена извара и 1-2 лъжици сметана вършат една в действителност вкусна и потребна закуска, която няма да ви отнеме от времето заран. Но в случай че се по-предвидливи може да я приготвите и от вечерта и да съхраните в хладилника.

Овесени ядки

В последно време някой хора показват сериозно мнение за овесените ядки, само че не могат да оспорят, че съдържат в себе си нужните фибри и желязно, които са нужни освен за дребни, само че и за огромни. Може да ги смесите с прясно или кисело мляко и да прибавите нарязани на дребно плодове. За предпочитане овесените ядки да бъдат накиснати авансово в млякото.

Омлет със зеленчуци

Няма да забравим и по този начин потребните яйца. Може бързо да извършите един омлет като прибавите към яйцата тофу и пресни зеленчуци. Става бързо и в действителност засища. Един съвет от нас – с цел да спестите мазнината при приготвянето му използвайте тефлонов тиган.

Палачинки от банани

За тези малко по-различи палачинки ще ви трябват няколко банана, яйца и бучка краве масло. Бананите се намачкват и се смесват с яйцата. На нагорещен тиган разтопете бучката масло и започнете да приготвяте вашите здравословни палачинки

Жито с плодове

Житото би трябвало да го сварите от предходната вечер. На сутринта изцедете водата и може да прибавите нарязани по желание плодове, мед. канел или ядки. Ако не желаете жито, то може да го замените с елда или киноа.

Смути

Може да е в чаша и да се пие, само че смутито е едно доста положително предложение за закуска. При приготвянето му може да развихрите фантазията си и да прибавите в блендера вашите обичани здравословни храни. Най-често за приготвянето му се употребяват плодове, зеленчуци, прясно или кисело мляко, протеин на прахуляк, ядки, семена, мед и други.

От mybottle.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР