Необходими съставки:киноа 1 чаена чаша броколи 200 грама зелен боб

...
Необходими съставки:киноа 1 чаена чаша броколи 200 грама зелен боб
Коментари Харесай

Топла постна салата с киноа и броколи

Необходими съставки:
киноа
1 чаена чаша
броколи
200 грама
зелен фасул
200 грама
лимон
1/2 брой
мента
1/2 чаена лъжица
зехтин
2 супени лъжици

 

Начин на подготвяне:


Първата стъпка от рецептата за топла салата с киноа и броколи е варенето на киноата. Киноата се вари в съответствие 1:2,5 киноа към вода на сдържан огън. Добре е също така да варите киноа под похлупак. Киноата е сварена, когато вътрешността на зрънцата стане транспарантна, а дребните бели обръчи към тях се скъсат.


Ако ползвате сурови броколи и зелен фасул, то ги задушете за 15 минути в тенджера с ½ чаена чаша подсолена вода под похлупак. Важно е водата да не е доста, с цел да не се сварят зеленчуците, а да останат по-свежи и сочни. Ако пък ползвате замразени зеленчуци, то тогава количеството вода, което ви е належащо е напълно малко, единствено на дъното на тенджерата. Добавяте към водата зеленчуците и ½ чаена лъжица сол и задушете под похлупак, за няколко минути, до момента в който зеленчуците се размразят и леко се задушат, като още веднъж внимавате да не станат не задушени, а варени зеленчуци.


Смесвате сварената киноа и задушените зеленчуци. Добавяте ментата, нарязания на доста ситни късчета лимон, дружно с кората, сол и зехтин и разбърквате.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР