Всички знаем, че двигателната активност е важна, ако искаме да

...
Всички знаем, че двигателната активност е важна, ако искаме да
Коментари Харесай

Спортовете за по-дълъг живот

Всички знаем, че двигателната интензивност е значима, в случай че желаеме да живеем по-дълго. Но дали всички спортни действия ни влияят еднообразно?

Нови научни открития откриха, че някои спортни интензивности могат да имат леко преимущество, когато става въпрос за увеличение на продължителността на живота. Добрата вест: всички те са необикновено занимателни и повеччето са лесни за упражняване в всекидневието.

Според ново изследване в Mayo Clinic Proceedings, откривателите са разгледали над 8500 спортни и развлекателни действия на участниците в продължение на 25 години. Има седем интензивности, за които учените откриха, че са свързани с хора, които живеят приблизително от три до съвсем 10 години по-дълго. Тези действия са:

Тенис: 9,7 години

Бадминтон: 6,2 години

Футбол: 4.7 години

Колоездене: 3,7 години

Плуване: 3,4 години

Джогинг: 3,2 години

Калистеника: 3,1 години

Изследователите към момента търсят точната връзка сред упражняване на извършения от тези спортове и цялостното здраве, защото данните, които са получили, са били предоставени пожелателно. Но те заключчват, че действия, които са по-социални по природа, като тенис, бадминтон или футбол, са по-скоро свързани с по-дълъг живот. Предишни изследвания също поддържат това изказване, че колкото по-социални сте и колкото по-социален е вашият режим на извършения, толкоз по-дълго ще живеете заради значимостта на взаимоотношението с другите за цялостното здраве и богатство.

Освен това е ужасно да се види, че някои от тези действия, като колоездене и плуване, могат да бъдат модифицирани за по-малко натоварване, което да се ползва по-възрастни хора.

Ако желаете да опитате някои от тези извършения, има доста способи да го извършите. Може да се плашите да вземем за пример от джогинг, само че играта с другари на футбол да ви блазни от дълго време. Или може би не сте се досещали, че играта на бадминтон в действителност е известния и леснодостъпен федербал. Тази информация може да ви стимулира да отидете до плувния басейн в квартала – деяние, което отлагате дълго.

А и в никакъв случай не пречи да се заемете с ново занимание и да намерите упражнение, което може да ви помогне да живеете по-дълго!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР