Всички варненци да изразят активната си позиция и да защитим

...
Всички варненци да изразят активната си позиция и да защитим
Коментари Харесай

От Възраждане призоваха варненци да се снимат с новия надпис в подкрепа на кирилицата

" Всички варненци да изразят дейната си позиция и да защитим нашата книжовност, която сме дали на 1/6 от света. Излезте и се снимайте с надписа, публикувайте го в обществените мрежи, дано подкрепим писането на кирилица като залеем пространството с надписа. "

За това приканиха от " Възраждане ", откакто от " Продължаваме промяната " в морската столица дефинираха надписа " Варна " като провокация от тяхна страна и настояха за премахването му.

" С това свое искане ръководещите за следващ път демонстрират, че са пропуснали часовете по география и явно не разпознават знамената на страните. Дали това голямо внимание към самодейността на „ Възраждане “ от страна на американските поклонници не е подбудено от засиления интерес на посланика на Съединени американски щати в България към локалните администрации. (...) Вероятно следващата команда от страна на посолството е мотив кирилицата и българското, за което се бори „ Възраждане “, да бъде нежелано от продължаваме подмяната в градската среда на Варна ", декларират от " Възраждане ".

Артобектът беше подложен в навечерието на 24 май при започване на пешеходната зона наоколо до Драматичния спектакъл „ Стоян Бъчваров “ и стана атракция за жителите и гостите на града, които се снимат с него.

" Името на града е изписано на кирилица след дълга и упорита двегодишна битка на общинските съветници от " Възраждане " - Варна с общинската администрация. Благодарение на последователността на Георги Георгиев, Юлиян Губатов, Веселин Вешев, Николай Костадинов от групата на “Възраждане “ в локалния парламент и предшествениците им, надписът е реалност и беше подарък за града в навечерието на 24 май 2022 година ", изясняват от партията
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР