Всички центрове за временно настаняване на нелегални мигранти - в

...
Всички центрове за временно настаняване на нелегални мигранти - в
Коментари Харесай

Всички центрове за бежанци у нас са препълнени

Всички центрове за краткотрайно настаняване на незаконни мигранти - в Любимец, Пъстрогор и Бусманци са претъпкани, оповестява БГНЕС.

И в трите лагера са настанени над 650 души, при потенциал не повече от 350 места. Бежанците са от разнообразни страни - Афганистан, Ирак, Иран, Сирия, кюрди, палестинци. Сред тях има и дами и малолетни деца.

В центъра в Бусманци има над 650 мигранти при потенциал от 300 души. За да бъдат настанени тези мигранти сега върви преооборудване на пространства – в телевизионните зали се слагат кревати.

В центровете за краткотрайно настаняване на мигранти с изключение на пренаселването им има проблем и със чиновниците. На процедура броят на полицейските чиновници е напълнен на към една трета. Това е риск освен за самите служители на реда, само че и за самия център, оповестяват от миграционните служби пред БГНЕС.

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че „ нямаме никакви илюзии - ще се усилва броят на мигрантите “. Той посочи, че огромни групи афганистанци наближават Турция и се чака да създадат опит за обхванат на територията на България. При нужда могат да бъдат командировани спомагателни полицейски сили по границата ни с Турция и с Гърция.

През последните месеци сме очевидци на засилен мигрантски напън, който се усеща от от ден на ден европейски страни, в това число и България. Една от аргументите за нараствания приток от бежанци, съгласно специалистите, е обстановката в Афганистан, където след изтеглянето на НАТО талибаните завземат все нови и нови територии. Другата е обвързвана с търсенето на по-добро място за живеене от хората в Близкия изток и Африка, които се насочват към богатия европейски север, употребявайки за това Балканския маршрут и Средиземно море.

Официалните български управляващи дефинират надигащата се мигрантска вълна, наред с идната Коронавирус вълна, като едни от най-големите провокации пред страната ни през идващите месеци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР