Всички страни от Западните Балкани са в еднакво изходно положение,

...
Всички страни от Западните Балкани са в еднакво изходно положение,
Коментари Харесай

Хан: Всички страни от Западните Балкани са в еднакво изходно положение

Всички страни от Западните Балкани са в еднообразно изходно състояние, само че всяка зависи какъв брой бързо ще се придвижи напред по пътя към Европа. Това сподели пред публицисти еврокомисарят по районната политика Йоханес Хан преди началото на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, съобщи организация " Фокус ".
" Целият развой е в развиване. Всяка страна би трябвало да си напише домашното и тогава ще има европейски вероятности ", съобщи Хан. " Всички страни от Западните Балкани имат еднообразно изходно състояние, само че пътят е самостоятелен. Зависи от обособените страни какъв брой бързо ще се придвижат напред по пътя към Европа. Посочили сме дата, ние сме съществени от наша страна. Това е амбициозна задача. От днешна позиция всяка страна би трябвало да свърши своите задания ", добави той.
На въпроса дали планува скорошно решавана на въпроса сред Косово и Сърбия Хан отговори, че той е постоянно оптимистичен. " Новата тактика напълно ясно показва, че има вероятност за всеки един. В интерес на Косово е да работи по намирането на решение и на едно легално съглашение. Това е нов миг, нов тласък за постигането на съглашение, колкото може по-скоро. Смятам, че в района се сътвори една нова динамичност, която се отрази на всички и по тази причина имам вяра мощно в това, което ще се случи. Много съм сигурен, че ще има решение на процеса, само че по кое време - страните сами, би трябвало да решат ", сподели още Хан.
Според него срещата за Западните Балкани няма да бъде засенчена от тематиката за излизането на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР